Als Assistent Verkoop zorg je ervoor dat een winkel er netjes uitziet, je vult producten aan en informeert klanten. Je helpt ook bij de verkoop van producten en bij de goederenontvangst en opslag.

Je wilt graag in een winkel werken

Je leert het beste in de praktijk

Je hebt nog geen diploma, maar wilt wel een mbo-opleiding doen

Veelgestelde vragen

Krijg ik ook taal en rekenen op het mbo?
+

Ja, op alle opleidingen in het mbo krijg je taal en rekenen. Ook doen alle studenten een taal- en rekenexamen. Taal- en rekenexamens tellen mee voor je diploma. 

Heb je geen VO diploma?
+

Heb je geen voortgezet onderwijs diploma, maar denk je dat je het niveau van een mbo-opleiding wel aankunt? En ben je ouder dan 16 jaar? Misschien is dan de Entree-opleiding iets voor jou. Met een Entree-opleiding haal je namelijk een diploma waarmee je daarna een mbo-opleiding op niveau 2 kunt volgen. 

Wat is BPV?
+

BPV (Beroepspraktijkvorming) is een ander woord voor stage. Op school krijg je afwisselend theorie- en praktijkles, zowel klassikaal als in groepjes. Daarnaast leer je veel in de praktijk door stage te lopen bij een bedrijf, instelling of organisatie. Bij een aantal opleidingen kun je zelfs stage lopen in het buitenland. 

Kies ik een BOL of een BBL opleiding?
+

Binnen het mbo bestaan twee routes om je beroepsopleiding te volgen. Je hebt BOL-opleidingen en BBL-opleidingen. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en loop je één of meer periodes stage (beroepspraktijkvorming). Dit is dus een combinatie van school en stage waarbij je praktijkervaring opdoet bij een erkend leerbedrijf. Bij een BBL-opleiding combineer je leren en werken. Je gaat meteen aan de slag. Naast je baan volg je één of twee dagen in de week lessen op school. Om een BBL-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Daardoor weet je zeker dat je het vak in de praktijk goed leert.

Wanneer moet ik mij aanmelden?
+

Heb je je studiekeuze gemaakt? Als je je vóór 1 april aanmeldt en je voldoet aan de vooropleidingseisen, dan is het zo goed als zeker dat je kunt starten met de opleiding van je keuze. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een uitnodiging voor een welkomstgesprek en/of activiteit bij de opleiding waar je je voor hebt aangemeld. Denk eraan dat sommige opleidingen een beperkt aantal plaatsen hebben. Soms gelden er daarnaast nog aanvullende toelatingseisen voor bepaalde opleidingen. Deze eisen vind je op deze website bij de opleiding van je keuze. De regels en de aanmelddatum van 1 april komen uit de wet Toelatingsrecht van de overheid. 

Wanneer kun je terecht op onze school?
+

Terra MBO organiseert meerdere open dagen en meeloopdagen om jou te helpen met het maken van je studiekeuze.

 

Open dagen
Wanneer je nog geen idee hebt wat je na je huidige opleiding wilt gaan doen, is het handig om onze open dagen te bezoeken. Tijdens de open dagen kun je komen sfeerproeven op onze vestigingen en krijg je informatie over al onze opleidingen. Uieraard zijn je ouders/verzorgers hierbij ook van harte welkom.Meeloopdagen
Ben je al iets verder in je keuzeproces en twijfel je nog tussen een paar opleidingen? Of wil je gewoon meer weten over de inhoud van een opleiding? Schrijf je dan in voor een meeloopdag.

Welke niveaus zijn er op het MBO?
+

Je kunt op vier niveaus een opleiding volgen op het mbo. Op welk niveau je instroomt is afhankelijk van je vooropleiding. 


Entreeopleiding

Heb je geen diploma en ben je minimaal 16 jaar oud? Dan stroom je in op een niveau 1 entreeopleiding.


Basisberoepsopleiding

Met een vmbo-diploma beroepsgerichts leerweg kun je instromen op een niveau 2 basisberoepsopleiding.


Vakopleiding

Met een vmbo-diploma kadergerichte-, gemengde- of theoretische leerweg kun je instromen op een niveau 3 vakopleiding.       


Middenkaderopleiding

Met een vmbo-diploma kadergerichte-, gemengde- of theoretische leerweg kun je instromen op een niveau 4 middenkaderopleiding.


Wanneer je Havo of Vwo volgt en een overgangsbewijs hebt van leerjaar 3 naar leerjaar 4, kan je ook beginnen met een mbo-opleiding op alle niveaus.         

Meer informatie over deze opleiding

Tijdens je opleiding

Vakken, stage en praktijkopdrachten. Ontdek wat er aan bod komt.

Meer informatie

Na je opleiding

Diploma op zak? Dit kun je nu gaan doen!

Meer informatie

Handig om te weten

Toelatingseisen, kosten en dingen die handig zijn om te weten vind je hier.

Meer informatie

Studiefeiten

Een paar feiten over deze opleiding.

Meer informatie

Vraag het iemand

Twijfel je nog over je keuze of heb je vragen? Bel of mail dan gerust met één van onze loopbaanadviseurs

Edwin Soppe

Decaan Terra Emmen

Neem contact op met Edwin

Thijmen Rooks

Decaan Terra Groningen

Neem contact op met Thijmen

Bert Jan Venema

Decaan Terra Meppel

Neem contact op met Bert Jan

Interesse in de opleiding Assistent Verkoop?

Ontdek meer in de brochure of neem contact met ons op via mail of telefoon en stel je vragen.

Vragen over de opleiding?

Bereikbaar van ma t/m vrij 09:00 - 16:00 uur.

Andere interessante opleidingen bij Terra MBO

Thema afbeelding bij opleiding Assistent Plant, dier of groene omgeving

Assistent Plant, dier of groene omgeving

BOL BBL Niveau 1 1 jaar Emmen Groningen Meppel

Help bij het onderhoud en de aanleg van groen, de oogst van gewassen of de verzorging van dieren. Je gaat bijvoorbeeld bomen planten, bestrating onderhouden, aardappelen oogsten of dieren voeren.

Thema afbeelding bij opleiding Assistent Logistiek

Assistent Logistiek

BOL BBL Niveau 1 1 jaar Emmen Groningen Meppel

Als Assistent Logistiek help je bij het transport van goederen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in een magazijn van een groothandel. Daar zorg jij dat goederen veilig worden bewaard en vervoerd.

Thema afbeelding bij opleiding Assistent Horeca en voeding

Assistent Horeca en voeding

BOL BBL Niveau 1 1 jaar Emmen Groningen Meppel

Help bij het produceren van (natuurlijke) voedingsmiddelen of help in de biologische keuken. Je verpakt en bewerkt bijvoorbeeld (verse) voedingsmiddelen met de hand of met machines. Of je assisteert in de biologische keuken bij de opslag en de bereiding van producten.