Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Opleiding Entree logistiek

De entreeopleiding logistiek is gericht op werken in een magazijn van een groothandel. Een groothandel is een bedrijf dat goederen opslaat, verwerkt en doorverkoopt aan andere bedrijven en ondernemingen. Als assistent logistiek help je bij het transport van goederen.


Iets voor jou?

Kom je van het vmbo zonder diploma? Of kom je van een praktijkschool en wil je verder leren? Wil je misschien graag een mbo-opleiding op niveau 2 volgen, maar heb je nog niet de juiste papieren? Kies dan voor de entreeopleiding! Met deze opleiding haal je namelijk een mbo-diploma op niveau 1. Als jij graag met je handen werkt en het beste leert in de praktijk, is deze brede opleiding iets voor jou. Je leert allerlei vaardigheden die nodig zijn om bij een bedrijf te werken. Wil je liever doorleren? Dan kun je doorstromen naar niveau 2.

Wil je weten hoe onze studenten deze opleiding ervaren? Bekijk dan de video. Klik hier https://youtu.be/OnxYhx5yW6o

Dit ga je doen

De entreeopleiding logistiek is gericht op werken in een magazijn van een groothandel. Een groothandel is een bedrijf dat goederen opslaat, verwerkt en doorverkoopt aan andere bedrijven en ondernemingen. Als assistent logistiek help je bij het transport van goederen. Verder zorg je dat de goederen op de juiste manier worden opgeslagen. Tijdens de entreeopleiding logistiek leer je de volgendedingen: - lezen van documenten, zoals een vrachtbrief en een pakbon;- verzamelen van goederen en producten;- controleren van de juiste aantallen;- goederen en producten klaarmaken voor verzending;- laden en lossen van goederen. 

Bij de entreeopleiding gaat het vooral om de praktijk. Ook krijg je wat theorie. Bijvoorbeeld hoe je opdrachten goed plant en uitvoert. We leren je wat een goede werkhouding is, hoe je goed kunt samenwerken met collega’s en hoe je omgaat met verandering. Je volgt een paar algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. De entreeopleiding duurt één jaar. Binnen dit jaar leer je om onder toezicht en begeleiding eenvoudig werk uit te voeren in een bedrijf. Tijdens de opleiding kun jij je voorbereiden op een vervolgopleiding niveau 2. Je loopt stage bij een erkend stagebedrijf.

Keuzedelen

Tijdens de entreeopleiding kun je ‘keuzedelen’ volgen. Deze keuzedelen mag je zelf kiezen, zo krijg je extra kennis en mogelijkheden. Je hebt dan meer kans op een baan.

Welk diploma heb je nodig voor een entreeopleiding?

Voor de entreeopleiding heb je geen diploma nodig. Je moet wel op 1 augustus 16 jaar zijn. Als jij je aanmeldt voor de opleiding, nodigen we je uit voor een intakegesprek. In dat gesprek kijken we samen of de opleiding geschikt voor je is en welke profielkeuze het beste bij jou past.

Studieadvies
Tijdens de entreeopleiding krijg je binnen vier maanden een studieadvies. We kijken samen met jou of deze opleiding de beste plek is. Ons advies is bijvoorbeeld:

- jij kunt het beste gaan werken. Doorstromen naar mbo niveau 2 is niet mogelijk.
- jij kunt na de entreeopleiding doorstromen naar mbo niveau 2.
- jij kunt beter wisselen van richting binnen de entreeopleiding.
- jij kunt beter wisselen van leerweg (BOL of BBL).

Een studieadvies kan nooit als een verrassing komen, want tijdens de opleiding praten we regelmatig met jou.
We maken afspraken met jou over de studie en over jezelf. Een voorbeeld is jouw aanwezigheid of inzet op school. We praten regelmatig over hoe het gaat en over de afspraken die we samen hebben gemaakt. Een vast team van docenten begeleidt en coacht jou het hele jaar. Heb je extra hulp of begeleiding nodig? De studieloopbaanbegeleider staat altijd voor je klaar.

Na je opleiding

Heb je je diploma gehaald? Dan kun je aan de slag als assistent medewerker logistiek bij een groothandel, transport- of productiebedrijf, tuincentrum, kwekerij

of agrarisch bedrijf.Benieuwd wat jouw kansen zijn op stage en werk? Kijk dan op www.kansopwerk.nl

Waar wordt de opleiding gegeven?

We geven de richtingen (in BOL en BBL) op alle vestigingen. In Groningen werken we samen met Noorderpoort en het Alfa-college. In Drenthe werken we samen met het Drenthe College en het Alfa-college.

Informatie aanvragen

Wil je de informatie nog eens rustig doorlezen? Download dan hier de TerraZine en de opleidingsflyer Entreeopleidingen. Twijfel je nog over je keuze of heb je vragen? Bel of mail dan gerust met één van onze decanen:

Terra Assen
De heer H. Sigtermans, decaan.mbo.assen@terra.nl  

Terra Eelde – via info@terranext.nl  

Terra Emmen
Mevrouw K. Bosman (niveau 2), decaan.mbo.emmen@terra.nl  

Terra Groningen
De heer T. Rooks, instroomdecaan.mbo.groningen@terra.nl  

Terra Meppel
Mevrouw I. Terpstra, decaan.mbo.meppel@terra.nl  

Terra Winschoten
Mevrouw E. van der Meijden - Reilink, decaan.mbo.winschoten@terra.nl

Diplomanaam

Niveau 1
Assistent logistiek
Crebonummer 25254
1 jaar

Aanmelden

Let op: je meldt je op dit moment aan voor het schooljaar 2021-2022. Je kunt je tot uiterlijk 22 september 2021 aanmelden.

Assen 
Assistent logistiek BOL

Assistent logistiek BBL

Eelde
Assistent logistiek BOL

Assistent logistiek BBL

Emmen
Assistent logistiek BOL

Assistent logistiek BBL

Groningen
Assistent logistiek BOL

Assistent logistiek BBL

Meppel
Assistent logistiek BOL

Assistent logistiek BBL

Winschoten
Assistent logistiek BOL

Assistent logistiek BBL

Opleidingen worden alleen bij voldoende aanmeldingen aangeboden.

Deze opleiding kun je volgen op