Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Welke MBO-opleiding past het beste bij mijn zoon of dochter?

U wilt het beste voor uw kind, nietwaar? Kiezen voor een opleiding is kiezen voor de toekomst, daarom is het belangrijk om samen met uw zoon of dochter een weloverwogen studierichting te kiezen. Een opleiding die helemaal past bij de ambities, mogelijkheden en competenties van uw kind. Omdat er zoveel te kiezen is, helpt Terra mbo u graag op weg.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een mbo-opleiding?

Misschien wordt uw kind blij van een opleiding tot bloemstylist, hovenier of akkerbouwer. Of weet hij of zij al jaren wat hij later wil worden? Dan is een keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Het kan ook zijn dat het nog niet zo duidelijk is. Onderzoek dan samen met uw zoon of dochter zijn of haar interesses. Waar wordt uw kind enthousiast van? Welke sector sluit het beste aan? Terra mbo heeft opleidingen in zes sectoren. Ontdek het hier.

Studiekeuzetest

Weet uw zoon of dochter nog niet welke mbo-opleiding bij hem of haar past? Er is ook zoveel te kiezen! Geen nood. Mbo-opleidingen zijn er in vele soorten en maten, daar zit ongetwijfeld een passende opleiding tussen. Op internet zijn diverse studiekeuzetesten, dit kan helpen om een richting te kiezen. Uw zoon of dochter kan ook informatie over mbo-opleidingen opvragen bij zijn of haar begeleider van de huidige school. Een oriënterend gesprek bij Terra behoort eveneens tot de mogelijkheden. Of bezoek een van onze open dagen. in AssenMeppelEmmenGroningen of Winschoten.

Tips van de decaan

Dick van Egmond, decaan bij Terra mbo Meppel, heeft een aantal tips voor studiekiezers: “Ga eens langs bij een bedrijf om te ontdekken of een bepaald beroep bij je past. Of stel vragen aan iemand die het beroep uitoefent van jouw voorkeur. Op you-tube zijn ook veel filmpjes te vinden over allerlei beroepen.” Onderzoek en ontdek! Dat is het credo.

Aanmelden

Is uw kind er al helemaal uit? Weet uw zoon of dochter al welke mbo-opleiding hij of zij wil gaan doen. Inschrijven kan via de website van Terra mbo.

Nieuwsbrief

Nog geen keuze gemaakt, maar wel op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie en tips over het kiezen van een passende opleiding.