Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Voedingsvoorlichter

Voedingsvoorlichter

WAT DOET EEN VOEDINGSVOORLICHTER?
Het lijkt soms wel alsof iedereen met voeding bezig is. YouTube staat vol met filmpjes met tips over voeding en gezondheid. Er komen bijna dagelijks nieuwe producten bij in de supermarkt. Regelmatig is er een nieuwe hype met weer een ander dieet. En dan hebben we het nog niet eens over aandacht voor milieu, dierenwelzijn en de kracht van slimme reclame en mooie verpakkingen. Of over mensen die ondanks alles ongezond blijven eten… De wereld van voeding is enorm in beweging.

Jij als voedingsvoorlichting speelt hierin een belangrijke rol. Je adviseert bedrijven over voeding. Bijvoorbeeld over het tegengaan van voedselverspilling, over de rol van reclame en marketing. Je ontwerpt bijvoorbeeld verpakkingen en stelt een flyer op. Je weet alles over verschillende grondstoffen en hoe je deze kunt gebruiken voor een smakelijke maaltijd. Je neemt al je kennis mee en geeft voorlichting over voeding aan individuen en groepen ter bevordering van een gezonde leefstijl. Het plannen, organiseren en coördineren van deze voorlichtingsbijeenkomsten doe je zelf.

WAAR WERKT EEN VOEDINGSVOORLICHER?
Je kunt gaan werken als voedingsvoorlichter in verschillende sectoren. Denk aan zorginstellingen, versmaaltijdbedrijven, bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, gemeenten, GGD, onderwijs, logistieke bedrijven, etc. Welke sector je ook kiest, je bent steeds bezig met het geven van voorlichting en advies op gebied van voeding en gezondheid.

VOEDINGSVOORLICHTER WORDEN, WELKE OPLEIDING HEB JE NODIG?
Je kan voedingsvoorlichter worden met de opleiding Food, Life & Innovation van Terra MBO!