Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Trimmer gezelschapsdieren

Trimmer gezelschapsdieren
  • Eigen zaak
  • Medewerker trimsalon

Als trimmer werk je voornamelijk met honden en ook wel met katten. Sporadisch wordt een konijn gebracht. Een trimmer werkt in loondienst, bijvoorbeeld bij een trimsalon van een dierenartsenpraktijk of een trimsalon. De meeste ‘trimmers’ hebben een eigen bedrijf. Als trimmer ben je in de eerste plaats verantwoordelijk voor de verzorging van huid en vacht. Maar ook worden oren gereinigd, nagels geknipt, indien mogelijk tandsteen verwijderd (een dierenarts reinigt het gebit echt). De vacht wordt door middel van verschillende technieken, welke passen bij de vacht, verzorgd. De technieken zijn: scheren, knippen met een rechte schaar, effileren (natuurlijk ogend inkorten), uitdunnen, ontwollen, plukken, wassen/föhnen.

Uitdagend maakt het vak: de afwisselende honden (ieder hun eigen vachttype en karakter), omgaan met de baasjes en het runnen van je eigen bedrijf! Daarnaast doen veel trimmers mee aan wedstrijden of maken ze honden showklaar. Hiermee laten ze zien specialist te zijn en onderscheiden zij zich van de rest.

Via keuzedelen en stage's tijdens de opleiding Dierverzorging kun je je verdiepen in het vak Trimmen. Wil je meer hierover weten? Neem dan contact met ons op.

Je kan trimmer gezelschapsdieren worden met de opleiding dierverzorging van Terra MBO!