Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Medewerker groenvoorziening

Medewerker groenvoorziening

Een medewerker groenvoorziening houdt zich bezig met het aanplanten en onderhouden van groen, zoals bermen, tuinen, parken, plantsoenen, grasvelden, bossen en natuurterreinen. Een medewerker groenvoorziening houdt het groen onkruidvrij door bijvoorbeeld plantsoenen te schoffelen of er vergif te spuiten, hij snoeit bomen en struiken en maait het gras aan de kant van de weg. Ook legt een medewerker groenvoorziening graszoden aan, evenals paden, planten, bomen en vijvers. Om het groen zo mooi mogelijk te houden, wordt ongedierte bestreden. Bovendien zorgt een medewerker groenvoorziening voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van de grond.

Een medewerker groenvoorziening werkt in een team of zelfstandig. Een medewerker groenvoorziening kan een team aansturen, of juist de aanwijzingen van een leidinggevende uitvoeren. Het onderhoud van het groen kan de verantwoordelijkheid zijn van gemeentes, provincies, waterschappen of het rijk. Bovendien roepen organisaties als Staatsbosbeheer geregeld de hulp in van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanleg en onderhoud van de groenvoorzieningen. Ook bedrijven of particulieren kunnen medewerkers groenvoorziening inroepen. 

Je kan medewerker groenvoorziening worden met de opleidiging natuur en recreatie en de opleiding hovenier van Terra MBO!