Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Groenstylist tuincentrum

Groenstylist tuincentrum

Binnen het tuincentrum ben je verantwoordelijk voor de afdeling accessoires. Je houdt de voorraad bij en zorgt voor een mooie presentatie van de producten. Zo kunnen klanten goed zien hoe ze de producten thuis kunnen gebruiken. Daarnaast kun je met je brede kennis van bloemen en planten klanten adviseren bij het sfeervoller en gezonder maken van hun interieur.

Wat doe je als Groene tuincentrumstylist?

Als tuincentrumstylist ben je op de hoogte van de laatste trends. Je weet precies wat ‘in’ is. Staat er een nieuw seizoen voor de deur? Dat betekent werk aan de winkel voor jou! Als alle nieuwe producten geleverd zijn kun je aan de slag met de inrichting van jouw afdeling. Is een klant naar iets op zoek en komt hij of zij er niet uit? Jij springt gauw bij en adviseert over kleuren en mogelijke combinaties.

Manager worden?

Als manager van een groenafdeling houd je de voorraad bij van jouw afdeling. Is er veel interesse voor een bepaalde plant? Jij neemt contact op met de afdeling inkoop of de leverancier om er snel nog een aantal van te bestellen. Ook stuur je jouw medewerkers aan. Je geeft ze taken en ondersteunt ze met de verzorging van de planten. Je houdt als manager goed in de gaten of iedere plant de juiste verzorging krijgt: voldoende water, bemesting, ruimte en licht. Is een klant op zoek naar een bepaalde plant? Jij weet deze moeiteloos te vinden in het grote aanbod. Als service geef je de klant ook nog een aantal verzorgingstips mee.

Je kan groenstylist tuincentrum worden met de opleiding bloem, groen & styling van Terra MBO!