Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Bloemist

Bloemist

Als bloemist heb je een eigen bloemenzaak of werk je als bedrijfsleider van een filiaal. Je bent verantwoordelijk voor alles wat met de winkel te maken heeft. Jij bepaalt hoe de winkel eruit ziet, helemaal volgens de laatste trends.

Je gaat naar de veiling om bloemen en planten in te kopen. Ook bezoek je de groothandel om trendy vazen, schalen en accessoires in te kopen. Op deze manier bepaal je je eigen assortiment.

Wat doe je als bloemist?

In je dagelijkse werkzaamheden staan bloemen en boeketten centraal. Jij bepaalt het ontwerp van de boeketten en ander bloemwerk, zoals corsages en bruidsboeketten. Hier kun je veel van je creativiteit in kwijt. Ook adviseer je klanten en help je hun om een boeket of bloemstuk te kiezen.

Heb je medewerkers in dienst? Dan ben jij daarvoor verantwoordelijk. Je voert sollicitatie- en functioneringsgesprekken, verdeelt de taken en begeleid je medewerkers. Daarnaast doe je ook de financiƫle administratie. Je boekt facturen in, houdt de kas bij en onderhoud contact met de accountant. En om je winkel te promoten bedenk je leuke aanbiedingen en acties. Kortom: Bloemist, een bloeiend vak!

Je kan bloemist worden met de opleiding Groenstylist van Terra MBO!