Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Willem Oevering

Afbeelding (boven)

Willem Oevering volgt de opleiding Dierverzorging bij Terra MBO Meppel. “Ik was vroeger altijd al met dieren bezig. Ik had al een goudvis toen ik 3 was. Dieren zijn mijn passie. De keuze was voor mij dus ook niet zo moeilijk; ik wilde graag een opleiding volgen met dieren; Dierverzorging dus. Ik heb heel bewust voor Terra MBO Meppel gekozen. Ik had ook wel op andere scholen gekeken, maar bij Terra hebben ze heel veel verschillende dieren, uitgesplitst in diergroepen. Daarnaast vond ik het prettig dat het een kleine school is. Je hebt een persoonlijke band met de docenten, het is heel compact. Dat vind ik fijn.”

Educatieve boerderij

De diergerichte vakken vindt Willem erg leuk. “Deze sluiten goed aan bij mijn interesses. Daarnaast heb je hier veel praktijk en ook dat vind ik erg prettig. Ik heb stage gelopen bij een educatieve boerderij, bij dierenwinkels en een dierenasiel. Zo krijg je een heel duidelijk beeld wat je allemaal kunt doen met je mbo-diploma.”

Voorzitter stichting LIFE

Regioleren is een belangrijk onderdeel binnen het mbo. “Dat draait bij ons goed. Ik ben directeur van de stichting LIFE. We doen bijvoorbeeld onderzoek naar voeding van dieren bij een dierentuin. Daarnaast verzorgen we reptieleneducatie voor basisscholen. De meeste kinderen zijn nu nog niet bang voor reptielen, dus het is belangrijk dat we daar op inspelen. Ik leer veel van het regioleren en in het bijzonder van het voorzitterschap; het is leuk en leerzaam om leiding te geven. Daar steek ik veel van op.”

Meer verdieping

Willem wil later wel werken binnen het management in een dierentuin. “Een eigen reptielenkwekerij lijkt mij ook geweldig. Of werken binnen een adviesorgaan voor de overheid. Er zijn heel veel kanten die me leuk lijken. Ik wil kennis graag combineren met contact met mensen. Daar zit voor mij de uitdaging in.” Daarom is de hbo opleiding Diermanagement en dan de specialisatie Wildlife voor Willem een logische stap. “Ik ben daar nu ook wel klaar voor. Ik heb een mooie tijd gehad op het mbo, maar wil nu graag verder. Ik zoek uitdaging, ik wel meer de diepte in. Ik heb er veel zin in om op het hbo te beginnen!”