Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Student Jelien Timmermans over Food, Life & Inniovation

Afbeelding (boven)

De wereld van voeding is enorm in beweging. Tegenwoordig staat het internet vol met hypes met steeds weer een ander dieet. Food, Life & Innovation is een nieuwe opleiding bij Terra MBO, waarin je van alles leert over de voeding en gezondheid. Welke rol speelt voeding in de samenleving? Hoe ziet het voedingsproces eruit van de bron tot op je bord? Tijdens Food, Life & Innovation leer je van alles tijdens lessen in de klas, maar je gaat ook veel van de praktijk zien. Jelien Timmermans is een van de leerlingen die gestart is met de opleiding ‘Food, Life & Innovation en deelt haar ervaring.

Even voorstellen
Ik ben Jelien Timmermans, ik ben 17 jaar oud en zit in het eerste leerjaar van de opleiding Food, Life and Innovation niveau 4. Ik vond het moeilijk om te kiezen welke opleiding ik wilde gaan doen. Op het laatste moment kwam ik Food, Life & Innovation tegen en ik dacht meteen ‘dit is het!’. Ik heb altijd al wel interesse in voeding gehad. Ik heb het erg naar mijn zin en geen spijt dat ik voor deze opleiding heb gekozen.

Veel in de praktijk
Ik vind de opleiding Food, Life & Innovation erg leuk, omdat het een brede opleiding is waarbij veel kanten van de voedingsbranche worden belicht. We krijgen veel projecten en ontdekken welke verschillende beroepen er zijn binnen deze branche. Ik ben nu een half jaar met de opleiding bezig en we zijn al heel veel op pad geweest. Zo zijn we bijvoorbeeld in Amsterdam naar de Foodhallen en Danone geweest, in Groningen naar de GGD, de Jumbo Euroborg en Mr. Mofongo en in Frederiksoord naar de Fruithof. Naast dat het heel erg leuk is om te doen, is het ook erg leerzaam. Zo leren we niet alleen uit een boek, maar kunnen we ook zien en leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is inspirerend om te zien dat sommige bedrijven met niets zijn begonnen en nu een heel groot succes zijn.

Casussen en stage
In de lessen krijgen we veel casussen. Binnen de casus voedselverspilling heb ik samen met andere klasgenoten naar mogelijkheden voor een samenwerking tussen een pompoenboer en een snackbar gezocht. Met ondersteuning van deze bedrijven hebben we pompoenpatat ontwikkelt. Daarnaast loop ik stage bij een groot voedingsbedrijf dat gezonde, lekkere en verantwoorde maaltijden bezorgt bij bijvoorbeeld bejaardentehuizen, zorginstellingen en ziekenhuizen. We mogen meekijken op de werkvloer, waardoor ik goed kan zien hoe het bedrijfsleven eruit ziet en wat er nodig is voor een goedlopend bedrijf. We gaan ook veel op pad. Zo zijn we naar de horecabeurs geweest, hebben we proeverijen gehouden en mochten we een dagje mee op de vrachtwagen.