Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Student Femke Kingma over Food, Life & Innovation

Afbeelding (boven)

De wereld van voeding is enorm in beweging. Tegenwoordig staat het internet vol met hypes met steeds weer een ander dieet. Food, Life & Innovation is een nieuwe opleiding bij Terra MBO, waarin je van alles leert over de voeding en gezondheid. Welke rol speelt voeding in de samenleving? Hoe ziet het voedingsproces eruit van de bron tot op je bord? Tijdens Food, Life & Innovation leer je van alles tijdens lessen in de klas, maar je gaat ook veel van de praktijk zien. Femke Kingma is een van de leerlingen die gestart is met de opleiding ‘Food, Life & Innovation en deelt haar ervaring.

Open Dagen bezocht
"Mijn naam is Femke Kingma en ik ben 17 jaar oud. Ik zit in het eerste leerjaar van de opleiding Food, Life & Innovation niveau 4. Ik wist niet goed welke opleiding ik wilde gaan doen en ben naar veel Open Dagen geweest. De Open Dag van Food, Life & Innovation sprak mij meteen aan. Ik vind voeding interessant en ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om deze opleiding te gaan volgen.

Je krijgt veel vrijheid
Food, Life & Innovation is een super leuke, brede, creatieve opleiding, met veel afwisseling en vrijheid. Je leert niet alleen veel over voeding in de klas, maar je bent ook veel in de praktijk bezig. We zijn nu bezig met het uitwerken van pompoenpatat, wat in de toekomst verkocht kan worden in een snackbar. Van de docenten hebben we de tijd gekregen om de pompoenpatat nog verder te gaan ontwikkelen. Het is fijn dat je de vrijheid krijgt om je eigen ideeën verder uit te werken waarbij je goed begeleid wordt door de docenten. Tijdens de lessen zijn we vaak bezig met verschillende casussen, waar je een tijdje aan werkt. Bijvoorbeeld de casus ‘voedselverspilling’, waarbij je een oplossing moet bedenken voor de vele sinaasappelschillen die weggegooid worden wanneer je sinaasappels perst.

Veel op pad!
We gaan ook veel op pad, zoals naar Amsterdam, verschillende boerderijen en een aantal kunstenaars. Daarnaast loop ik samen met twee klasgenoten stage bij een groot logistiek voedingsbedrijf, die maaltijden en voedingsproducten verzorgen voor o.a. bejaardentehuizen. Tijdens deze stage krijgen we de ruimte en de vrijheid om veel verschillende dingen te doen en te leren. We hebben al op verschillende afdelingen mogen meekijken en meedraaien. Zo zijn we al mee geweest op de vrachtwagen, hebben we bejaardentehuizen waar de voeding aan geleverd wordt bezocht en zijn we met de kwaliteitsmanager mee naar Delft gegaan."