Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Rowin Sorber

Afbeelding (boven)

Rowin is tweedejaars leerling aan de opleiding Bloem & Design niveau 3 in Groningen. De opleiding Bloem & Design is bedoeld voor jongeren die creatief zijn en graag werken met bloemen, planten en andere materialen. Rowin heeft haar draai helemaal gevonden bij de opleiding. “Ik zocht een opleiding waar ik mijn creativiteit en mijn eigen expressie helemaal in kwijt kon en dat vind ik bij deze opleiding”, vertelt Rowin. “Het is een sociale opleiding, we noemen de docenten bij hun voornaam. Ook onderling is het heel gezellig. We halen ook inspiratie uit elkaar.”

Eigen stijl
De opleiding Bloem & Design leidt op tot bloemist. Je leert er etaleren/presenteren, kunstgeschiedenis en natuurlijk ook alles over bloemen. Rowin: “Wat ik er heel leuk aan vind, is dat je helemaal je eigen draai kunt geven aan het bloemschikken. Je bent heel vrij in wat je doet. We leren de technieken die je in de praktijk moet toepassen: prikken, rijgen en lijmen. Verder werken we met regioleren: we werken aan opdrachten van bedrijven uit de regio. Op dit moment zijn we bezig met de aankleding van Martiniplaza. Er wordt daar een hele grote afscheidsreceptie georganiseerd en ze hebben ons gevraagd om de aankleding van de zaal voor onze rekening te nemen, hartstikke leuk!”

Juist beeld
Het beeld dat Rowin had van de opleiding toen ze eraan begon klopt met de werkelijkheid. “Het is ook echt niet alleen maar leuk, het is best zwaar om in een bloemenwinkel te werken. Je moet veel sjouwen met bloemen en materialen. Ook tijdens de opleiding. Ik vind Terra een leuke school. Er heerst een goede sfeer en ik voel me er thuis. Ik zou mensen die een keuze voor een opleiding moeten maken ook aanraden om overal goed rond te kijken en vooral ook veel te vragen. En praten met leerlingen die de opleiding al doen, zij kunnen je toch het beste vertellen hoe de opleiding in werkelijkheid