Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Een veelzijdige baan in de buitenlucht

Afbeelding (boven)

Guido Warring is medewerker Groenvoorziening bij Hof van Saksen. Samen met een andere collega is hij verantwoordelijk voor de groenvoorziening. ‘Omgaan met groen, machines én mensen staat centraal in mijn werk.”

De werkdag van Guido begint met een aantal rondes over het terrein. “Ik neem het bordes bij de hoofdingang af. Die moet er iedere dag weer als nieuw bij liggen. Ik zorg er ook voor dat het onkruid in de voortuin minimaal blijft. Daarna ga ik bij het strand langs; daar moet alles iedere dag in orde zijn. Het zand moet er goed bij liggen en het terras tiptop in orde. Het resort moet zoveel mogelijk zwerfvuilvrij zijn. We hebben ook veel onderhoudsklussen; gras maaien, hagen bijhouden, tuinparkjes in het gareel. Voor de nog grotere klussen is er een samenwerking met een bedrijf in groenvoorziening”, legt Guido uit. Een veelzijdige baan dus, waarin je veel zelfstandig werkt. “Ik heb heel veel vrijheid en werk bijna de hele dag in de buitenlucht. Dat bevalt mij heel goed.”

Kennis van groen
De werkdagen van Guido beginnen om 7.30 uur. “Vaak ben ik al om 7.00 uur aanwezig, dan kan ik rustig beginnen. Ik heb veel vaste taken maar geen dag is hier hetzelfde. Dat komt ook omdat het een vakantieresort is. We hebben hier iedere week weer andere gasten. Daardoor vind ik mijn werk echt dynamisch. Gasten stellen ook wel eens vragen, bijvoorbeeld over de planten die hier groeien. Ik sta ze graag te woord. Ik vind het erg leuk om daarover te vertellen. Dat wordt erg op prijs gesteld. Mijn kennis van groen komt me dus goed van pas.”

Flexibele werkhouding
Guido houdt zich niet alleen bezig met groenvoorziening. Er komen steeds meer andere klussen bij. “Een aantal boerderijen  hebben buiten een jacuzzi. Wij zorgen ervoor dat het water op tijd ververst wordt. Het werk breidt zich meer en meer uit. Je moet dus wel willen aanpakken. Ik vind dat alleen maar mooi, daar zit ook uitdaging in.” Werken in de recreatieve sector betekent dat je flexibel moet zijn. Guido werkt altijd in het weekend. “Mijn weekend is op woensdag en donderdag. Ik ben eigenlijk niet anders gewend.” Toekomstplannen heeft Guido volop. “Ik ben erg blij met mijn huidige baan. Tuinarchitect worden zou voor mij een volgende stap zijn. Ik heb een mbo opleiding afgerond en zal daarvoor nog wel een gerichte opleiding moeten volgen. Ik kan de kennis die ik opdoe binnen mijn huidige werk daarvoor goed gebruiken. Wie weet! ”