Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Regioleren

Bij regioleren werken studenten aan een opdracht van een externe opdrachtgever in de regio. Dit doen de studenten vanuit een studentenstichting. Ze kunnen zelf kiezen met welke opdracht ze aan de gang gaan. Gecoacht door docenten werken de studenten aan acquisitie, planning, calculatie, management en uitvoering van authentieke opdrachten uit de regio.

Wat is het?
De studenten werken aan realistische vraagstukken van opdrachtgevers. Deze vraagstukken komen van belanghebbenden uit de directe omgeving van de school. Vanuit het bedrijfsleven, maar ook vanuit de overheid. Er zijn regionale kenniswerkplaatsen in het leven geroepen om de samenwerking tussen onderwijs en ondernemers in de regio te versterken. Wij werken samen met Veenkoloniën, Westerkwartier en Zuidwest Drenthe. Zij spelen in op vragen uit de regio. Hier wordt Terra bij betrokken, eventueel samen met andere onderwijsinstellingen (HBO). Voor meer informatie hierover, klik hier

Doel
Terra wil met regioleren de samenwerking met de regio versterken. Hierbij krijgen de studenten de kans om praktijkervaring op te doen én kunnen ze intensief kennismaken met de regio. Maar ook opdrachtgevers doen er hun voordeel mee. Samen met de studenten werken ze aan een betere toekomst voor het eigen bedrijf en voor de regio. Bovendien kan de ondernemer zijn/haar toekomstige werknemers leren kennen.

Voorbeelden/opdrachten
De opdrachten die de studenten doen lopen erg uiteen. Bij de opleiding Bloem, Groen & Styling kan het gaan om de aankleding van een evenement. De studenten van Dierverzorging organiseren in opdracht bijvoorbeeld voorlichtingen op scholen. Afgelopen jaar heeft de opleiding Tuin, Park & Landschap o.a. een belevingstuin aangelegd bij een zorginstelling. Daarnaast worden er ook onderzoeken gedaan naar bijvoorbeeld de verhoging van bieten- en aardappelteelt of naar de verschillende technieken om de kringloop op een boerenbedrijf compleet te maken. Bent u benieuwd naar andere opdrachten? Neem dan contact op met één van de contactpersonen of stichtingen.

Ik heb een opdracht
Neem dan contact op met één van onze medewerkers of met één van de studentenstichtingen.

Terra Emmen, Thea Otten, via telefoonnummer: 0088 206 186 4, via mail: t.otten-klunder@terra.nl

Terra Groningen, Janine Lubbelinkhof, via telefoonnummer: 0088 206 161 7, via mail: j.lubbelinkhof@terra.nl

Terra Meppel: Rosalie Rooze, via telefoonnummer:  0088 206 160 5, via mail: r.rooze@terra.nl

Algemeen: Rosalie Rooze, via telefoonnummer: 0088 206 160 5, via mail: r.rooze@terra.nl.