Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 21 mei 2015

Werkweek Terra Groningen op landgoed La Trousse

Afbeelding (boven)

Een werkweek in Frankrijk betekent lang niet altijd zonneschijn en strakblauwe luchten, maar wel veel nieuwe ervaringen en een hoop gezelligheid. Dat hebben 20 leerlingen Tuin, Park en Landschap van Terra Groningen dit jaar ervaren. Met al het materiaal ingeladen vertrokken zij eind maart naar Lizy sur Ourcq, zo'n 80 kilometer van Parijs.

 Een week lang wordt het landgoed grondig op de schop genomen. In ruil hiervoor krijgen de leerlingen kost en inwoning van de eigenaren van de 36 appartementen op het landgoed. Voor de leerlingen is het een unieke ervaring, ze krijgen te maken met bomen, planten en technieken die ze in Nederland niet vaak tegenkomen en kunnen hun vaardigheden in de praktijk uitbreiden.

Dat de leerlingen tot op het bot gemotiveerd zijn blijkt wel uit de eerste totaal verregende werkdag. Aan het eind van de middag hebben de leerlingen de kans om een lesje boomklimmen te volgen van docent Michiel Boerman, binnen de kortste keren zitten ze in de regen bovenin de oude lindes.

Natuurlijk wis er ook tijd om wat cultuur te snuiven in het nabij gelegen Parijs. Met chauffeur Harry vertrekt de groep op woensdag naar de Franse hoofdstad. Harry is niet zomaar een chauffeur, hij werkt de hele dag vrijwillig mee op het landgoed en zorgt 's avonds voor een gezellig kampvuur voor iedereen.

Ook dit jaar ligt het landgoed er na een week hard werken weer prachtig bij, klaar voor de komende zomer. De leerlingen van Terra zijn volgend jaar weer meer dan welkom.

Deel dit op