Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Welke mbo-opleiding past het beste bij mij?

Het kiezen van een mbo-opleiding is een belangrijke keuze. Want kiezen voor een opleiding is kiezen voor de toekomst. Omdat er zoveel te kiezen is, helpt Terra mbo je graag op weg.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een mbo-opleiding?

Misschien word je blij van een opleiding tot bloemstylist, hovenier of akkerbouwer. Weet jij al lang wat je wilt worden later? Dan is een keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Het kan ook zijn dat het nog niet zo duidelijk is. Ga dan op onderzoek uit waar je interesses liggen. Waar word je enthousiast van? Welk vakgebied sluit het beste aan? Terra mbo heeft opleidingen in zes sectoren. Ontdek het hier.

Studiekeuzetest

Weet je nog niet welke mbo-opleiding bij jou past? Er is ook zoveel te kiezen! Geen nood. Mbo-opleidingen zijn er in vele soorten en maten, daar zit ongetwijfeld een passende opleiding voor jou tussen. Op internet zijn diverse studiekeuzetesten, dit kan helpen om een richting te kiezen. Je kunt ook informatie over mbo-opleidingen opvragen bij je begeleider van je huidige school. Een oriënterend gesprek bij Terra behoort eveneens tot de mogelijkheden. Of bezoek een van onze open dagen in Assen, Meppel, Emmen, Groningen of Winschoten.

Tips van de decaan

Dick van Egmond, decaan bij Terra mbo Meppel, heeft een aantal tips voor studiekiezers: “Ga eens langs bij een bedrijf om te ontdekken of een bepaald beroep bij je past. Of stel vragen aan iemand die het beroep uitoefent van jouw voorkeur. Op YouTube zijn ook veel filmpjes te vinden over allerlei beroepen.” Onderzoek en ontdek!

Aanmelden

Ben je er al helemaal uit? Weet je al welke mbo-opleiding je wil gaan doen? Inschrijven kan via de website van Terra mbo.

Nieuwsbrief

Wil je graag dat we jou blijven informeren met tips en trucs voor het kiezen van een vervolgopleiding? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.