Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 3 april 2020

Vrolijkheid en goed teamwerk op het Suikerterrein

Afbeelding (boven)

Studio Claudy Jongstra verbouwt samen met Terra zonnebloemen op het Suikerterrein in Groningen voor haar project Farm Flower Fragrances. Dit is een biologisch parfum op vaste basis gemaakt van bijenwas, zonnebloemolie en etherische extracten uit planten uit de noordelijke provincies. 

Voordat het coronavirus bestond gaf Studio Claudy Jongstra een inspirerende workshop aan studenten van de opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra MBO in Groningen. De studenten oogstten zonnebloemen op het Suikerterrein en kregen uitleg van de parfumdeskundige van Studio Claudy Jongstra over hoe je de zonnebloemen kunt gebruiken voor het maken van biologische parfums. De studenten maakten vervolgens een parfum naar eigen smaak. Ook kregen de studenten van de verfdeskundige van Studio Claudy Jongstra informatie over het milieuvriendelijk verven van wol en linnen met bloemen en planten. Van deze mooie samenwerking is een prachtig filmpje gemaakt die we graag met je willen delen. 

Ook dit jaar wordt er op het Suikerterrein zonnebloemen geteeltd en is er naast de weg een bloemenstrook met verfbloemen van circa 350 meter lang. Mooie vooruitzichten!

Deel dit op