Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 5 maart 2021

VEELGESTELDE VRAGEN GROENSTYLIST

Afbeelding (boven)

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van onze social media-kanalen of mail naar voorlichting@terra.nl.

Hoe schrijf ik mij in voor een opleiding?
Inschrijven voor een opleiding bij Terra mbo doe je via de website. Je moet je uiterlijk op 1 mei hebben aangemeld. Alleen dan heb je recht op toelating voor de opleiding van je keuze. 

Wat is het verschil tussen BOL en BBL?
Er bestaan in het mbo twee soorten leerwegen namelijk, de beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Lees hier het verschil.

Wanneer zijn de stages?
In principe loop je elk jaar een lintstage, dat betekend dat je 1 dag per week stage loopt. Op sommige momenten in het jaar loop je een hele week stage, dat noemen we een blokstage. Op niveau 3 en 4 loop je op het eind van het jaar een periode van 8 weken stage, dan heb je de mogelijkheid om ook naar het buitenland te gaan.

Wat zijn keuzedelen?
Tijdens de opleiding kun je kiezen voor Keuzedelen. Met keuzedelen kun jij je specialiseren op een bepaald gebied of waarmee je extra certificaten kunt behalen. Bij de opleiding Bloem, Groen & Styling heb je onder andere keuze uit de volgende keuzedelen:
• Experimenteren met materialen en technieken
• Internationalisatie
• Duurzaamheid in het beroep
• Duits
• Engels of Nederlands op een hoger niveau
• Trends
• Ondernemend gedrag

Kun je internetbloemist worden?
Tijdens de opleiding leer je hoe je digitale en sociale media, videocontent en webshops effectief kunt inzetten. Met deze kennis kun jij dus later zeker internetbloemist worden!

Met welke vormgevingsprogramma’s werk je tijdens de opleiding?
Tijdens de opleiding Bloem, Groen & Styling krijg je ook het vak grafische vormgeving. Hierin ga je aan de slag met programma’s als Indesign, Photoshop en Canva. Bij interieurontwerpen leer je werken met 3D vormgeving in skech-up.

Moet je zelf een stageplek regelen?
Samen met school zorg je voor een stageplek. Je zoekt zelf een stage en legt deze voor aan school, dan besluiten jullie samen of dit een goede plek is.

Ben ik zelf verantwoordelijk voor het vinden van een werkplek voor mijn BBL-opleiding?
Ja, je moet zelf een werkplek regelen. Je kunt bijvoorbeeld via de websites van brancheorganisaties een overzicht vinden van bedrijven waar je kunt solliciteren. Daarnaast kun je hierbij advies van Terra krijgen.

Hoe laat start een lesdag?
Meestal beginnen de lesdagen om 9.00 uur en eindigen ze rond 16.00 uur. Een theorieles duurt 1 uur, de praktijklessen duren 3 uur.

Deel dit op