Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 5 maart 2021

VEELGESTELDE VRAGEN AGRO & TECHNIEK

Afbeelding (boven)

Hoe schrijf ik mij in voor een opleiding?
Inschrijven voor een opleiding bij Terra mbo doe je via de website. Je moet je uiterlijk op 1 mei hebben aangemeld. Alleen dan heb je recht op toelating voor de opleiding van je keuze. 

Wat is het verschil tussen BOL en BBL?
Er bestaan in het mbo twee soorten leerwegen namelijk, de beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Lees hier het verschil.

Ben ik zelf verantwoordelijk voor het vinden van een werkplek voor mijn BBL-opleiding?
Ja, je moet zelf een werkplek regelen. Je kunt bijvoorbeeld via de websites van brancheorganisaties een overzicht vinden van bedrijven waar je kunt solliciteren. Daarnaast kun je hierbij advies van Terra krijgen.

Wanneer zijn de stages?
De stageperiodes zijn per opleiding en studiejaar anders. Tijdens jouw intakegesprek kun je een jaarplanning inzien. Hierop staan ook de stageperiodes vermeld.

Kun je een stage in het buitenland lopen?
De mogelijkheden en de periode verschilt per opleiding maar over het algemeen stimuleert Terra haar studenten om zich internationaal te oriënteren. Het is één groot avontuur en voor velen het hoogtepunt van hun schoolcarrière!

Over welke dieren leer je bij de opleiding Veehouderij? 
Bij de opleiding Veehouderij van Terra staan de melkkoeien/melkvee centraal. Daarnaast kun je middels BPV (stage) en keuzedelen meer leren over andere productiedieren.

Krijg je bij de opleiding Teelt ook les over tuinbouw?
Als je kiest voor de opleiding Teelt (akkerbouw) van Terra is er zeker verbinding met de teelt van groenten en gewassen. Je leert voornamelijk over open teelt en niet over teelt in kassen.

Deel dit op