Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 13 december 2016

Uitblinker Terra in top 3!

Afbeelding (boven)

Het was gisteren een spannende dag voor Terra Uitblinker Kenneth Vos! De hele dag stond voor hem en de andere Uitblinkers uit de top-10 in het teken van de finale van de landelijke Uitblinkersverkiezing.

Bij een speeddate met de jury werd uit de top-10 een top-3 gekozen. Deze top-3 werd ’s avonds op het podium bekend gemaakt, en Kenneth zat hierbij! In 1 minuut moest hij zichzelf nu voor de laatste keer presenteren waarna de jury in beraad ging. De spanning was te snijden onder de laatste uitblinkers in de race. Toen was het tijd voor het verlossende woord.. en werd Lisanne Fons van het ID College gekozen tot landelijke uitblinker MBO 2016.

Helaas heeft Kenneth niet gewonnen maar dit maakt niet dat heel Terra minder trots is! Kenneth heeft het geweldig gedaan en tijdens de hele verkiezingsperiode laten zien wat Terra en het groene MBO-onderwijs waard zijn.

Kenneth heeft na Terra Meppel VO gekozen voor Loonwerk niveau 4 bij Terra Meppel MBO. Hij is zeer gedreven en vol passie met zijn vak bezig. Niveau 4 vraagt organiserende kwaliteiten van de student en dat laat Kenneth heel goed zien binnen het regioleren. Hij is projectleider van meerdere projecten. “Ik vind het regioleren heel leerzaam. Je bent praktisch met allerlei opdrachten bezig die we binnen krijgen van bedrijven uit de regio. Ik wil het maximale er uit halen en vaak lukt dat ook. Dat vind ik mooi. Ik trek veel werk naar me toe en weet ook andere studenten enthousiast te maken.”

Kenneth haalt goede cijfers op school en werkt daarnaast met veel inzet en plezier in de praktijk; zowel bij stagebedrijven tijdens stageperiodes als in zijn vrije uren bij een bollenbedrijf in Oud Avereest. “Bloembollen zijn echt mijn lust en mijn leven. Ik vind het geweldig om te zien dat er zoiets moois uit een heel klein bolletje kan komen. Het is prachtig om daar aan te mogen bijdragen.” Plannen voor de toekomst heeft Kenneth volop. Na het voltooien van zijn mbo-opleiding wil hij een deeltijd hbo-opleiding gaan volgen die in het verlengde ligt van Terra MBO Loonwerk. “Uiteindelijk wil ik graag een adviesbureau beginnen samen met een aantal kameraden. Maar dat is nog toekomstmuziek. Ik richt me eerst op wat er nu moet gebeuren.” Hij is er trots op dat hij de Terra Uitblinker van 2016 is geworden. “Ik vind het een hele eer en hoop natuurlijk zo hoog mogelijk te eindigen bij de landelijke uitblinkersverkiezing!”

Media/Afbeeldingen/Nieuws/2016-2017/20161124_201657_resized.jpg
Deel dit op