Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 11 december 2017

Tractorsimulator van Terra primeur op Agribex

Afbeelding (boven)

Op 5 december vond de opening van de Agribex 2017 in Brussel plaats. Deze grootste overdekte landbouwbeurs van de Benelux is een van de belangrijkste van Europa en trekt zo'n 100.000 bezoekers. De eerste dag van de beurs was een VIP-dag gericht op de pers, de politiek en belangrijke afnemers.

Op de indrukwekkende stand van fabrikant New Holland werd de Tractorsimulator van Terra voor het eerst aan het grote publiek getoond. Dit gezamenlijke project van Terra en New Holland werd bezocht door de minister-president van Vlaanderen, Geert Bourgeois, die als eerste bezoeker in de simulator plaats mocht nemen. De minister-president en de volop aanwezige pers waren zichtbaar onder de indruk van dit hoogstaande staaltje van innovatie en de mogelijkheden van het gebruik van de simulator in het onderwijs en in de sector.

Vervolgens was er een persconferentie voor de schrijvende pers die daarna ook uitgenodigd werd voor een ritje in de simulator. Namens Terra waren Meindert Jan Oostland, Chris Kesting en projectleider Malko Swelheim aanwezig. Van 6 tot en met 10 december kon het grote publiek kennismaken met de Tractorsimulator. In 2018 zal de tractorsimulator in gebruik worden genomen door Terra.

Deel dit op