Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 21 januari 2022

Terra wordt officieel Floral Education Center

Afbeelding (boven)

Donderdag 20 januari ontving Terra het officiële VBW kwaliteitslabel ‘Floral Education Centre’ uit handen van Marco Maasse, directeur VBW. Dit is een kwaliteitskeurmerk van de koninklijke vereniging bloemist winkeliers (VBW), de branche organisatie van de bloemensector. Hiermee erkent de branchevereniging dat de opleiding Groenstylist van Terra voldoet aan de kwaliteiten die de branche stelt.

Het doel van dit kwaliteitslabel is om de branche te versterken, scholing is daar een belangrijk onderdeel van. Met het kwaliteitslabel stelt het VBW eisen aan het onderwijs. Deze eisen worden gekenmerkt door 4 kernthema’s: ‘innovatief vakmanschap bloem/groen en styling’, ‘communicatie en klantgericht’, ‘commercieel, financieel en duurzaam ondernemerschap en bedrijfsvoering’ en ‘passie voor de klant, bloem en plant’.

Naast het afspreken van kwaliteitsstandaard, maken Terra en de VBW via het keurmerk ook afspraken om zich samen verder te ontwikkelen op onderwijsinhoud en de vorm van het leren, waarin praktijkleren en goede examinering belangrijke thema’s zijn.

Marco Maasse, directeur van de VBW tekende samen met Joke Feldbrugge, opleidingsdirecteur Groenstylist van Terra het samenwerkingscontract en overhandigde het fysieke kwaliteitslabel aan de directeur. “Dit keurmerk betekent dat jullie opleiding aan de VBW eisen voldoet en dat jullie opleiding tot de beste van Nederland behoort”, aldus de directeur van de VBW.

Deze samenwerking vindt plaats met professionals uit de regio. De opleiding Groenstylist van Terra heeft een eigen opleidingsadviesraad (OAR). Deze bestaat uit een groot aantal ondernemers uit het werkveld uit de regio Groningen en Drenthe. Zij denken mee en adviseren over noodzakelijke en gewenste ontwikkelingen binnen het onderwijs. Ze kijken naar de lesprogramma’s en maken afspraken over het praktijkdeel van de opleiding. Ook bieden de aangesloten ondernemers de mogelijkheid tot het organiseren van docentstages, zodat ook de docenten nieuwe praktijkkennis kunnen opdoen en zijn zij betrokken bij open dagen en examinering.

Maasse geeft aan dat alle aanwezigen bevoorrecht zijn dat zij werken of studeren in de mooiste sector die er is: “Met elkaar zorgen wij ervoor dat mensen een glimlach op hun gezicht krijgen, een bloemist kleurt je leven.”

Terra is erg blij met de inbreng van de professionals uit het werkveld én met het kwaliteitslabel Floral Education Center. “We zijn trots op dit keurmerk”, geeft Joke Feldbrugge aan. “Studenten die voor de opleiding Groenstylist van Terra kiezen, weten hierdoor dat zij een opleiding volgen die aansluit bij de wensen van het werkveld. Na het behalen van het diploma hebben de studenten de kennis en ervaring die nodig is én past bij het werk in de sector.” 

Deel dit op