Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 17 mei 2016

Terra Uitblinker 2016: Kenneth Vos!

Afbeelding (boven)

De uitblinkersverkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de MBO Raad. Iedere mbo-school kiest een uitblinker die zijn of haar school vertegenwoordigt. Een uitblinker is een leerling die uitzonderlijk goed heeft gepresteerd en van grote betekenis is geweest voor het leerbedrijf. Dit is zeker van toepassing op Kenneth Vos. Hij was een van de voorgedragen leerlingen van Terra Meppel MBO en bleef samen met leerling Dagmar van Nierop van Terra Meppel MBO en Debbie Sikkens en Deborah Kuiper van Terra Groningen over in de finale ronde van de Terra Uitblinker 2016 verkiezing. Kenneth is 18 jaar en zit in het derde jaar van Groen, Grond & Infra, niveau 4.

De finale was verdeeld in twee rondes. In de eerste ronde moesten de vier voorgedragen leerlingen zich kort presenteren aan de jury en aangeven waarin zij een uitblinker zijn. De jury bestond uit vier personen:

  • Ton Wennink, College van Bestuur Terra
  • Lianne Wezeman, Terra uitblinker 2012
  • Jet Walrecht, Skills coördinator
  • Jolanda Bolt, Marketing & Communicatie Terra

Na de eerste ronde bleven Kenneth en Dagmar over. Zij moesten in de eindronde een aantal vragen beantwoorden, die dieper in gingen op het uitblinkerschap. Het was voor de jury een erg lastige keuze, maar toch kwam Kenneth uiteindelijk als winnaar naar voren. “We hebben genoten van alle genomineerde leerlingen; ieder had de kwaliteiten en de motivatie om de uitblinker 2016 te worden. Het was geweldig om zoveel passie, vakkennis en talent te zien”, aldus Ton Wennink, voorzitter van de jury.

Passie en focus
De jury heeft Kenneth gekozen om een aantal redenen. “Tijdens de presentatie voor de jury heeft Kenneth laten zien dat hij vakkundig, doelgericht én ondernemend is. Hij komt van Terra VO en is doorgestroomd naar een niveau 4 opleiding van het MBO. Zijn passie ligt bij de bloembollen en daar heeft hij zijn stagebedrijf ook op geselecteerd. Zijn stage heeft hij bijzonder goed doorlopen. Op school toont hij binnen het regioleren veel initiatief en ontwikkelt zich als projectleider. Het MBO heeft hem volgens eigen zeggen veel gebracht. Hier doet hij de vakkennis op voor waar hij zich in de toekomst op wil toeleggen. De volgende stap is een deeltijd HBO-opleiding gewasbescherming. Uiteindelijk wil Kenneth een eigen adviesbureau starten op zijn vakgebied samen met een aantal vakgenoten. In zijn vrijetijd zet hij zich in voor een project om veilig om te gaan met landbouwverkeer. Hij doet dit alles met passie en focus en weet zich uitstekend te presenteren. Kenneth laat met bovenstaande zien dat hij een betrokken, initiatiefrijke en ondernemende vakman is. Daarmee is hij een uitstekende representant voor het mbo”, aldus Ton Wennink.

Via de website www.ditismbo.nl kan van 5 september tot en met 9 november gestemd worden. Op 24 november 2016 wordt tijdens een spectaculair gala de Landelijke Uitblinker 2016 bekend gemaakt die door een vakjury gekozen wordt uit de tien kandidaten met de meeste stemmen.

Media/Afbeeldingen/Nieuws/2015-2016/uitblinkers.jpg
Deel dit op