Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 17 mei 2019

Terra SuikerTerrein Experience

Afbeelding (boven)

Er is van alles te zien, te doen en te beleven. Zo kunnen de bezoekers kijken naar de Terralympics, een wedstrijd waar de behendigheid van studenten wordt getest. Teams uit Groningen, Emmen en Meppel gaan de strijd aan op onderdelen als tractor rijden en hooibalen stapelen. Zij gebruiken hiervoor divers materieel zoals tractoren, kippers en een minikraan. De Terralympics is een Terra versie van de Europese Agrolympics, dat sinds 2015 door het internationale groene netwerk EUROPEA georganiseerd wordt.

Ook wordt er twee keer (14.00 en 16.00 uur) een vogelshow gehouden met onder andere valken en uilen. Studenten van Terra organiseren wandelingen in dit prachtige stuk groene stad en geven uitleg over de verschillende projecten op het terrein, zoals de akkers en de tuin. Ze gaan ook langs bij het Suikerpaleis waar studenten van het Alfa-college vertellen over dit project.

Voor wie meer uitdaging zoekt: in de Roege Route kun je deelnemen aan een ‘after work workout’. De Roege Route is een professioneel bootcamp parkoers in een wilgenbos met zes stations. Natuurlijk ontbreken de diverse informatie- en foodstands niet.

Terra (Onderwijsgroep Noord) heeft van de gemeente Groningen een deel van het SuikerTerrein in beheer gekregen, met als doel het te ontwikkelen tot een aantrekkelijk gebied. Terra werkt hierin intensief samen met de Gemeente, bedrijven en studenten van verschillende scholen in de gemeente Groningen.

Deel dit op