Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 1 september 2023

Terra studenten zetten goede prestatie neer tijdens de Agro Challenge 2023 in Slowakije

Afbeelding (boven)

Van 15 t/m 18 augustus hebben Rosan, Ruben, Teije & Frank, Agro studenten van Terra Groningen, namens Nederland deelgenomen aan de Agro Challenge in Nitra Slowakije. Ons Terra team heeft het goed gedaan in deze challenge. Daar zijn we natuurlijk super trots op!

De Agro Challenge wordt jaarlijks georganiseerd door EUROPEA International. Voorafgaand worden er nationale voorrondes georganiseerd en die had het Terra team gewonnen. Daarom mocht Terra nu mee doen in Slowakije. 

Hoe de week in Slowakije is verlopen lees je in het verslag hieronder:

We, Cor Fockens, Niels Nijboer en de studenten, zijn maandag 14 augustus met een busje vertrokken met als eerste stop Brno. Dinsdag zijn we doorgereden richting onze bestemming, Stredná odborná škola veterinárna in Nitra. Onderweg hebben we akkerbouwer Richard Knol bezocht, een Nederlandse boer in Slowakije.

Woensdag en donderdag waren de competitiedagen van de Agro Challenge. De onderdelen waren zeer divers; trekker behendigheid, kennis over o.a. zaaizaden , planten, melkkwaliteit en dier gewichten, melkvaardigheden, bosbouw, banden wisselen en hooibalen stapelen. Met temperaturen van 32 graden, was het af en toe flink zweten, maar de studenten hebben het keurig gedaan. We hebben uiteindelijk de de 11de plek behaald van de 18 deelnemende landen! Bij de onderdelen tractor rijden met een aanhanger en het tractor parcours met een emmer water zijn we eerste geworden en bij het hooibaal rollen zijn we tweede geworden. Frank is van alle deelnemende jongens derde geworden in de categorie beste jongen. Een resultaat waar we erg trots op zijn!

De week is voorbijgevlogen, vrijdag zijn we weer vertrokken naar Nederland, een mooi moment om nog een ander bedrijf te bezoeken, het akkerbouwbedrijf van de familie de Schutter.

Na een overnachting in Dresden, zijn we zaterdag 19 augustus weer aangekomen in Nederland. We kijken terug op leerzame en heel gezellige week. We hebben veel dingen gezien en bijgepraat met collega’s en studenten uit heel Europa!

UserUploads/WhatsApp Image 2023-08-19 at 16.03.09 (6).jpeg
Deel dit op