Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 30 januari 2024

Terra studenten leggen druppelirrigatie in Gambia aan

Afbeelding (boven)

We zijn super trots op onze Terra MBO studenten! Zij zijn op dit moment namelijk in Gambia en leggen daar druppelirrigatie aan om de voedselzekerheid te bevorderen. Dat gaat gepaard met leren over waterbeheer, de SDG doelen en Smart Farming.

Ze helpen het Nederlandse mechanisatiebedrijf Tijms uit Geesbrug mee dat door de Gambiaanse regering is gevraagd om hun geavanceerde irrigatie technologie te introduceren. Dankzij slimme sensoren wordt automatisch de juiste hoeveelheid water, kalium, stikstof en fosfor voor elk gewas bepaald.

Deze irrigatievelden zullen uien, pompoenen, meloenen, bonen, mais en zoete aardappelen voeden en daarmee de voedselzekerheid in Gambia bevorderen.

Wat de studenten zelf van dit project vinden? Lees het hier in hun verslag! Het is fantastisch om te lezen met hoeveel inzet, plezier en vaak ook verbazing ze met dit project aan de slag zijn. 

Dit project is een vruchtbare samenwerking tussen Terra MBO, Mechanisatiebedrijf Tijms VOF uit Geesbrug, The National Food Security Processing & Marketing Corporation en de Gambiaanse regering. 

UserUploads/WhatsApp Image 2024-01-24 at 00.10.24.jpeg
Deel dit op