Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 29 maart 2016

Terra MBO, Noorderpoort en Alfa-college naar Roemenië voor project Huiswerkverblijf

Afbeelding (boven)

Bijzonder samenwerkingsproject
Het huiswerkverblijf wordt gebouwd voor Roemeense schoolkinderen in het dorpje Tichindeal, nabij de stad Sibiu. Het project is oorspronkelijk tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Stichting Actie Roemenië, het Leonardo da Vinci fondsen Stichting Lamp. Het bouwproject heeft daarnaast geleid tot een bijzondere samenwerking tussen Noorderpoort,  Alfa-college en Terra MBO. Het is de bedoeling dat de bouw van het huiswerkverblijf dit jaar afgerond wordt. Naast de studenten gaat er dit jaar ook een onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen mee naar Tichindeal. Deze onderzoeker zal de studenten observeren. Dit initiatief kwam vanuit het Ministerie OC&W, die graag meer van dit soort projecten ziet.

Lovende woorden vanuit Europa
Het Europese subsidieprogramma Erasmus+heeft in september 2015 het project Huiswerkverblijf Roemeniëbeoordeeld met een ‘very good’. Erasmus+ is voornamelijk zeer positief over de samenwerking die tot stand is gekomen tussen studenten van verschillende niveaus binnen Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO. Het project is volgens het Erasmus+ subsidieprogramma een ‘uitstekend en voorbeeldig project voor deelnemers uit de lagere niveaus met mooie resultaten voor alle betrokkenen.’ Het project verdient volgens Erasmus+ meer aandacht binnen de Europese Unie. ‘Het is een goede zaak dat men zestien deelnemers uit niveau 1 en 2 niet alleen laat begeleiden door docenten, maar vooral ook door leerlingen uit niveau 3 en 4,’ aldus het rapport van Erasmus+.

Studenten uit verschillende studierichtingen
De groep van dit jaar bestaat uit twintig studenten van verschillende studierichtingen, zoals bouw, installatietechniek en horeca. In het verblijf kunnen straks arme kinderen uit de regio worden ondersteund met het huiswerk, krijgen zij voorlichting en staat er wekelijks een warme maaltijd voor de kinderen klaar.  

Deel dit op