Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 27 maart 2020

Terra MBO finalist in MBO Challenge Voedselverspilling 2019

Afbeelding (boven)

Pompoenpatat
In totaal zijn er 24 challenges ingediend, waarvan 4 afkomstig van Terra MBO. 6 teams zijn geselecteerd voor de finale, waaronder het team van Jelien Timmermans, Femke Kingma, Deborah Kroes en Leyla Karaaslan, studenten van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra MBO.

Akker- en tuinbouwbedrijf Nieuw Udengast levert pompoenen aan supermarkten. Niet alle pompoenen voldoen aan de eisen voor verkoop. Sommige pompoenen zijn te klein of hebben een verkeerde kleur. Doordat deze pompoenen niet geconsumeerd worden is er veel verspilling. De oplossing die de studenten van Food, Life & Innovation hiervoor bedacht hebben, is Pompoenpatat. Samen met Snackbar van de Toekomst hebben de studenten geëxperimenteerd met het maken van pompoenpatat. Een groot succes. De eerste pompoenpatatjes zijn al verkocht!

Finale
De finalisten zijn geselecteerd op basis van de gemaakte films en op de ingediende bijbehorende notities. Op 30 januari vindt de feestelijke bekendmaking van de winnaar van MBO Challenge Voedselverspilling 2019 plaats bij de Verspillingsfabriek te Veghel.

Food, Life & Innovation
Food, Life & Innovation is een mbo-opleiding op niveau 4 van Terra MBO. Deze opleiding wordt ingevuld vanuit de ‘Vanaf de bron tot op je bord’ gedachte. Voorlichting over gezonde en duurzame voeding, herkomst, voedselketens en trends zijn de belangrijkste pijlers. Tijdens de open dagen van Terra Groningen kunnen aankomende studenten kennis maken met deze opleiding die vorig schooljaar gestart is. De open dagen van Terra Groningen vinden plaats op 24 en 25 januari aan de Hereweg 99 in Groningen.

Deel dit op