Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 30 augustus 2019

Terra mbo en Zone.college strijden samen tijdens de Internationale Jeugd-Ploegkampioenschappen in Estland

Afbeelding (boven)

Programma

Het team en de begeleiders vliegen op donderdag 19 september naar Tallinn. Na een 2 uur durende treinreis zal het team aan het eind van de middag op de school in Olustvere aankomen. Hier wordt ook overnacht. De volgende dag wordt de schoolboerderij bezichtigd en kennisgemaakt met de trekkers en ploegen waarmee tijdens de wedstrijden zal worden geploegd. ’s Middags kan er in het veld worden geoefend met het materiaal en kunnen de ploegers wennen aan de te ploegen grond. De wedstrijden vinden op zaterdag in twee groepen plaats (één groep ploegt op zaterdagochtend, de andere groep op zaterdagmiddag). De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een receptie. Zondag 22 september reist het team af naar Tallinn, waar verder de dag wordt doorgebracht. Maandagochtend vroeg vliegt het team weer naar Nederland terug.

De wedstrijd

Er nemen deelnemers uit heel Europa aan de wedstrijden deel. Waar bij “normale” ploegwedstrijden elke deelnemer zijn eigen trekker en ploeg meeneemt, is dat hier niet nodig. Er staan daar trekkers en ploegen klaar om de wedstrijden mee te ploegen. Iedere deelnemer ploegt bij het wedstrijdploegen een veldje van ongeveer 100 meter lang en 20 meter breed. Elke deelnemer wordt door een deskundige jury beoordeeld op o.a. de rechtheid van het ploegwerk, het netjes onderwerken van gewasresten, een goede ligging van de voren en een mooie begin- en eindvoor. Al met al best een spannend project. De voorbereidingen voor de reis zijn inmiddels gestart; de deelnemers zijn aangemeld, de vliegtickets zijn geboekt en het hotel in Tallinn besproken. De deelnemers hebben allen inmiddels ervaring met het ploegen van een wedstrijd. De verwachtingen zijn hoog gespannen!

EUROPEA

Het hele project wordt financieel ondersteund door “EUROPEA”. EUROPEA bevordert (inter-)nationale contacten en uitwisseling tussen scholen voor groen onderwijs en biedt een solide netwerk van Europese collega's die zich inzetten voor internationale samenwerking en het delen van kennis. EUROPEA Nederland, met ruim tachtig leden, maakt onderdeel uit van EUROPEA International met meer dan duizend leden in vijfentwintig landen.

Deel dit op