Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 19 september 2019

Terra MBO en Drenthe College gezamenlijk op Onderwijsbeurs Noordoost

Afbeelding (boven)

Terra MBO en Drenthe College hebben de afgelopen periode gekeken waar voor hen kansen liggen in het voorlichtingstraject. De scholen bieden samen divers en goed middelbaar beroepsonderwijs aan voor iedere student in de provincie Drenthe. “Onze scholen maken het mogelijk dat studenten dicht bij huis kunnen studeren. Er zijn meerdere vestigingen in Drenthe, dus altijd een middelbare school in de buurt. De vestigingen zijn kleinschalig, we kennen onze studenten en geven hen veel persoonlijke aandacht," vertelt Dick van Egmond, decaan van Terra Meppel.

Voor én door studenten
Studenten spelen een grote rol bij de beurs. In de voorbereidingen zijn ze nauw betrokken geweest en ook tijdens de beursdagen komt de bezoeker de studenten tegen. Maddy Flokstra doet de opleiding Marketing en Communicatie bij Drenthe College. Zij ondersteunt bij de organisatie van de beurs. “Vorig jaar stonden Terra MBO en Drenthe College met elk een eigen plek op een gezamenlijk plein op de beurs. Dit jaar staan de scholen in één stand met een vernieuwd concept. De stand van Terra MBO en Drenthe is onderscheidend en valt lekker op, het is namelijk geen standaard stand. In het midden is een terras waar bezoekers rustig kunnen zitten en vragen kunnen stellen aan docenten en huidige studenten. Rondom het terras werken we met het shop-in-shop concept. In de shops worden de opleidingen van Terra MBO en Drenthe College gepresenteerd," vertelt Maddy enthousiast.

“We besteden op de beurs veel aandacht aan de verbinding tussen de twee scholen. De realisatie hiervan nemen studenten voor hun rekening. De aankleding van het terras wordt bijvoorbeeld gedaan door studenten van Terra MBO. Een mooie opdracht die precies in het Regioleren concept van Terra MBO past", zegt Dick van Egmond.

Voor meer info kijk op www.onderwijsbeursnoordoost.nl

Deel dit op