Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 5 juni 2020

Terra Incognita | MIR strijkt neer in Groningen

Afbeelding (boven)

Het voorjaar van 2020 liep voor iedereen anders dan verwacht. Covid-19 heeft ons dagelijks leven enorm beïnvloed. Iets later dan gepland, vanaf 1 juni, gaat MIR project Terra Incognita van start. We volgen hierbij uiteraard de overheidsrichtlijnen, zodat de kunstenaars, Terra-studenten en hun bezoekers veilig kunnen werken, participeren en aanschouwen. Online vind je altijd alle actuele informatie, dus ga voor de planning van je bezoek naar www.mirproject.nl.   

Over Terra Incognita

Deze zomer staat MIR op het Suikerterrein Terra, pioniersplek van het groene opleidingsinstituut Terra. Beeldend kunstenaars Koos Buist en Wim Warrink maken nieuw werk onder de titel Terra Incognita. Terra Incognita is de term voor onbekend gebied, de fantasieprikkelende witte delen op oude landkaarten: terrein waar je als ontdekkingsreiziger nog écht iets nieuws kan tegenkomen.  

Koos Buist
In juni en juli is de MIR het domein van beeldende kunstenaar Koos Buist (1984). Koos studeerde in 2010 af aan de Academie Minerva in Groningen. Hij richt zich in zijn werk op 'alledaagse' natuur en haar relatie tot cultuur. Daarbij zoekt hij nieuwe perspectieven in samenwerking met wetenschappers; exact wat hij ook bij MIR gaat doen. Voor Terra Incognita organiseert hij onder meer een (digitale) safari: Expeditie Micro Naut. Hiervoor kun je je binnenkort via onze website opgeven. 

Tijdens zijn werkperiode houdt Koos zich bezig met water, aarde en bodemleven. Het voormalig Suikerunie terrein en de kennis van het Suikerterrein Terra spelen daarbij een belangrijke rol. Door middel van installaties, proefopstellingen en video verbeeldt Koos zijn ontdekkingen.

Wim Warrink
In augustus en september neemt beeldend kunstenaar Wim Warrink (1983) het stokje over. Ook Wim is afkomstig van de Academie Minerva, lichting 2015. Natuurwetenschappelijke en filosofische thema’s bevraagt hij op zijn eigen manier. Daarin zoekt Wim niet naar een sluitend antwoord zoals een filosoof of wetenschapper dat doet, maar vormt hij een weerklank in beeld. Tijdens de werkperiode bij MIR zal Wim vooral onderzoek verrichten naar het materiaal zand. Daarover zegt hij: ‘Omdat de MIR dome geplaatst wordt in het akkerland, kan ik volledig vrij experimenteren met machines die op verschillende manieren zand verplaatsen of door de lucht in het rond schieten.' 

Zoals het er nu naar uitziet kan de MIR tijdens werkperiodes op kleinschalige wijze geopend zijn voor publiek. Maar daarnaast is Terra Incognita online te volgen! Schrijf je op www.mirproject.nl in voor de periodieke Nieuwsbrief, waarin we je op de hoogte houden van het verloop van de projecten.

Social media @MIRProject
Flyer: www.mirproject.nl/downloads/MIR_leporello_Groningen_web.pdf

Deel dit op