Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 14 november 2019

Terra Groningen vertegenwoordigt Nederland tijdens Agrolympics

Afbeelding (boven)

Het team gaat de strijd aan tegen een tiental andere landen op onderdelen als tractor rijden, banden verwisselen, gewicht raden, met de hand melken en hooibalen stapelen. Ook minder bekende onderdelen zoals sinaasappelen persen en wijnflessen kurken staan op het programma. Verschillende scholen hebben zich aangemeld voor deelname. Het team van Terra is door middel van loting uitverkoren. Daar zijn de studenten maar wat blij mee!

“We gaan voor de winst”
De vier studenten volgen de opleiding Loonwerk bij Terra Groningen. Tijdens deze opleiding leer je onder andere werken met tractoren, hydraulische graafmachines, heftrucks en combines. De jongens hebben dus een al goede voorbereiding gehad voor de Agrolympics. “In de zomervakantie gaan we met elkaar nog meer oefenen, zodat we ook als team goed kunnen samenwerken. We hebben er ontzettend veel zin in en zijn trots dat wij voor Nederland mogen uitkomen. We gaan voor de winst!” De Argolympics worden dit jaar gehouden van 31 augustus tot 1 september in Portugal (Porto).

Agrolympics
Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door Europae International, de Europese overkoepelende organisatie van agrarische vakscholen. Naast de wedstrijd is er ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten en stagemogelijkheden uit te wisselen.

Deel dit op