Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 30 maart 2021

Terra en Naoberhoeve slaan handen ineen

Afbeelding (boven)

Door de samenwerking met Naoberhoeve worden studenten van Terra in staat gesteld om in een authentieke en praktijkgerichte situatie te leren. Tijdens de lessen kunnen zij hun kennis en vaardigheden meteen in de praktijk toepassen. Studenten gaan onder andere aan de slag met het voeren en verzorgen van dieren, zij zullen ondersteunen bij schooleducatie en activiteiten, maar ook bij het uitvoeren van bijvoorbeeld (mest)onderzoek tijdens een praktijkles. 

Terra is blij met de samenwerking. “Door samen te werken met partijen in de regio is Terra in staat een mooie leeromgeving voor studenten te realiseren”, zegt Imre Zomer-Zeewuster, directeur van de opleidingscluster Dier & Welzijn van Terra. De wereld van dieren verandert en Terra verandert mee. “Voor de opleidingen Dierverzorging en Paraveterinair betekent dit bijvoorbeeld dat er steeds meer aandacht is voor dierenwelzijn. Terra wil met haar onderwijs continu kunnen meebewegen in deze veranderingen. Dat kunnen wij als onderwijs niet alleen, samenwerken met het bedrijfsleven is daarin van groot belang. Deze samenwerking is hier een mooi voorbeeld van.”

Naast de voordelen voor de studenten, leidt de samenwerking ook tot vernieuwde inzichten bij de Naoberhoeve. Zij worden regelmatig verrast met frisse en nieuwe ideeën van de studenten en kunnen de extra hulp goed gebruiken. Een win-win situatie!

Deel dit op