Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 22 mei 2020

Terra en de Groene Hotspot Noord-Nederland!

Afbeelding (boven)

Doel van de Groene Hotspot is om kennis uit te wisselen, door een community te creëren waar iedereen een bijdrage kan leveren aan actuele thema's en vraagstukken in de groene leefomgeving, zoals: biodiversiteit, waterbeheersing, enz. Daarnaast is de hotspot bij uitstek de plek waar vraag en aanbod rondom werk, stage, opleidingen en cursussen bij elkaar kunnen worden gebracht. 

In het nieuws!

Op zaterdag 23 mei verschijnt in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant een artikel over deze samenwerking. Fonger van Veenen (Terra), Jitske Heeg (Nordwin College), Daniël Oord (FIKS/ branchevereniging VHG) en Jos van den Akker (Hovenier) vertellen je over de ontwikkelingen in de groene sector en de vraag naar gekwalificeerde en enthousiaste vakkrachten.

“De groene sector ontwikkelt zich razendsnel. Steeds meer wordt ingezien dat groen belangrijk is voor onze gezondheid en ons welbevinden. Een groene omgeving is gunstig voor de prijs van je huis, voor de biodiversiteit en voor een beetje koelte in de stad tijdens hete zomers. Aangetoond is dat planten in een kantooromgeving door hun luchtzuiverende werking een gunstige invloed hebben op het ziekteverzuim. Mooie ontwikkelingen voor de groene sector, maar het vraagt ook veel gekwalificeerde en enthousiaste vakkrachten en die zijn niet zomaar voor handen. Om in deze toenemende behoefte te voorzien heeft het onderwijs en bedrijfsleven in het noorden de handen ineen geslagen.”

Klik hiet om het hele artikel te lezen.

Deel dit op