Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 14 november 2019

Terra Emmen Paraveterinair door naar Skills Heroes Finale!

Afbeelding (boven)

Onder leiding van Hiske Pekelder, docent paraveterinair, namen maar liefst vijf zeer gemotiveerde studenten afgelopen woensdag deel aan de voorrondes in Doetinchem. Anouk Bron, Jorieke de Graaf, Romy Markies, Lisa Bosch en Amanda Suijkerland waagden de sprong in het diepe. Samen met leerlingen van Terra MBO Groningen, Zone College Doetinchem, Zwolle, Almelo, Hardenberg en Deventer streden zij om een felbegeerde eerste plaats.

Voorronde
Tijdens deze voorronde werden de studenten door een vakkundige jury beoordeeld op veel voorkomede praktijkvaardigheden. Door middel van een casus konden leerlingen laten zien wat ze in hun mars hadden. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere: de controle van een operatiepatiënt, het berekenen van medicatie, voorlichting geven over een operatie enz. Naast een casus kregen de studenten ook de opdracht om een nieuwe activiteit binnen de dierenartspraktijk uit te werken. Creativiteit van de student stond hierbij voorop. Daarna was het wachten op de uitslag…

Uitslag
Vol spanning en zenuwen zaten 17 studenten en hun begeleiders (die minstens zo nerveus waren) te wachten tot de jury dan eindelijk met het verlossende woord zou komen. Want enkel die felbegeerde eerste plaats zou toegang geven tot de finale.

Finale
De finale van Skills Heroes is een tweedaags beroepenevent, dat in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand komt. Dit bijzondere beroepenevent zet talenten en beroepen op een podium. En dat podium is er nu dus, namelijk voor Amanda Suijkerland! Zij sleepte de eerste prijs in de wacht voor Terra MBO Emmen. Donderdag 14 en vrijdag 15 februari zal dan ook voor ons in het teken staan van de Skills Heroes Finals in Limburg. Mocht dit net zo’n overweldigend succes worden als de voorronde, dan geeft winst op de Skills Heroes Finals toegang tot het EK in Budapest. Wij houden je op de hoogte!

Amanda heel veel succes, Terra is trots op deelname aan de Finals voor paraveterinair 2018-2019!

Mocht je meer willen weten over Skills, of ben jij wellicht geïnteresseerd om volgend jaar ook mee te doen, neem dan een kijkje op onderstaande sites: www.skillsheroes.nl www.worldskillsnetherlands.nl www.skillsthefinals.nl

Deel dit op