Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 6 oktober 2017

Terra Emmen en Assen winnen prijs met internationaal project

Afbeelding (boven)

De leerlingen van Terra, het Groene Lyceum in Emmen en Assen (vierde leerjaar) hebben samen met scholen in Frankrijk, Luxemburg, Polen en Duitsland een botanische tuin ontworpen en aangelegd. De scholen hebben al jarenlang contact met elkaar en er vinden regelmatig uitwisselingen plaats met docenten en leerlingen. In het project STEP, dat staat voor Share, Test, Exchange, Practice, hebben zij ieder een onderdeel van de aanleg van een aantrekkelijke botanische tuin voor hun rekening genomen.

Nederlandse leerlingen bedachten en maakten een insectenhotel en een lijst van bij-vriendelijke planten. De andere deelnemers namen het ontwerp en de realisatie van loungestoelen, plantenbakken of de betegeling voor hun rekening. De leerlingen hebben de tuin aangelegd tijdens een uitwisseling in april 2016. Dat gebeurde in het Franse St. Pouange, waar een zwembad al jarenlang leegstond en dankzij de internationale samenwerking nu een mooi parkje is geworden.

De jury, met daarin vertegenwoordigers van onderwijsorganisatie Nuffic en Bureau Nationale UNESCO Commissie, vindt dat de leerlingen met eTwinning een bijzondere invulling aan hun samenwerking hebben gegeven omdat beroepsgerichte en theoretische vakken en vaardigheden werden gemixt. Ook de invulling van het avondprogramma met aandacht voor wereldburgerschap vindt de jury waardevol. Het hoogtepunt was het bezoek aan de school in Frankrijk waar de tuin werd aangelegd.

Docent Markwin Jagt, coördinator internationalisering, is blij verrast met de prijs: 'We werken al meer dan twintig jaar samen met deze scholen, het is net een kleine familie. Dan lijkt het zo gewoon om samen een project op te zetten. Voor de leerlingen is het een fantastische ervaring geweest. Slapen in een internaat, samen een tuin aanleggen, Engels spreken: in een week leren ze zo veel en zie je ze groeien.' De docenten kregen hun prijs, een geldbedrag van € 1.000,- , op 4 oktober uitgereikt in Nijmegen.
 

Media/Afbeeldingen/Nieuws/2017-2018/groepsfoto insectenhotel.jpg
Deel dit op