Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 9 juni 2015

Succesvolle 2e Vakdag Dier & Paraveterinair Terra Groningen

Afbeelding (boven)

Zo verzorgde hondenschool Jump-a-round een demonstratie en Inge Frieling van Leada Gedragstherapie gaf bij haar stand meer informatie over gedragsproblemen. Bij de workshop van Reflections by Minke van den Bergh konden bezoekers letterlijk snuffelend kennismaken met neuswerk voor honden en bij de stand van Delibugs kon je smullen van lolly’s met schorpioenen en dippings van buffalowormen. Pascale Fuchs van veterinair organisatiebureau Vitaux gaf een lezing over solliciteren in de sector. De lezingen trokken over het algemeen veel bezoekers, zoals de lezing “Meet Your Match” van 4-cats. “De zaal zat goed vol, en dat ondanks het fantastisch mooie weer van vandaag!” aldus Marijke, één van de bezoekers.

Het mooie weer gooide aan het eind van de dag toch de plannen ietwat om. De zon zorgde ervoor dat veel mensen thuis waarschijnlijk zijn gaan barbecueën, want rondom etenstijd liep de vakdag leeg. Omdat er bovendien noodweer op komst was is er besloten de vakdag iets eerder te beëindigen dan gepland. “Een goede beslissing, want nu waren we precies klaar met opruimen, voordat het noodweer losbarstte.” zegt Roos, één van de organisatoren.  

De Vakdag Dier & Paraveterinair werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het idee voor de vakdag in Groningen is ontstaan, doordat veel vakdagen en bijscholingen in deze sector plaatsvinden in het midden en zuiden van het land. Het is daarom bedoeling deze vakdag jaarlijks te organiseren. Dit jaar lag de organisatie in handen van leerlingen Dierverzorging van Terra MBO Groningen, als onderdeel van hun examen. De leerlingen zijn vrijdag allemaal geslaagd voor dit onderdeel van hun opleiding.

Deel dit op