Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 23 juli 2018

Succesvol laatste jaar voor huiswerkverblijf Roemenië

Afbeelding (boven)

Het huiswerkverblijf is zo goed als afgerond. Hans Buissink is zeer tevreden met het resultaat dat de mbo’ers de afgelopen vijf jaar geleverd hebben: ‘We zijn dit jaar met de ambitie heen gegaan om in ieder geval de benedenverdieping van het Huiswerkverblijf operationeel op te leveren. Dit is voor 95% gelukt.’ De eerste etage zou volgens de organisatie een té grote klus worden en ze hadden zich neergelegd bij oplevering van een beperkt casco. ‘Maar ook hier hebben we verschrikkelijk veel meters kunnen maken,’ vertelt Buissink, ‘helaas was de ontdekking van boktor een tegenvaller. Het heeft wel vertragend gewerkt, maar ook hier ligt nu een prima basis waarmee de Stichting verder kan.’ Alle belevenissen van de studenten en de werkzaamheden die zij de gedurende hun verblijf verricht hebben, kan men teruglezen in hun speciale blog.

Project huiswerkverblijf Roemenië
Het project huiswerkverblijf Roemenië is oorspronkelijk tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Stichting Actie Roemenië, het Leonardo da Vinci fonds en Stichting LAMP. Het bouwproject heeft daarnaast geleid tot een bijzondere samenwerking tussen Terra MBO, Noorderpoort en Alfa-college. Voor de bouw van het huiswerkverblijf bieden ook lokale bewoners een helpende hand. Vanuit de drie mbo-scholen gingen naast gemotiveerde studenten ook vakdocenten mee om ondersteuning te bieden waar nodig.

Hoe nu verder
De samenwerking die dankzij dit project tot stand is gekomen wordt door het Europese subsidieprogramma Erasmus+ gezien als een uitstekend project waarbij mooie resultaten gehaald worden. ‘Zoals het nu uitziet was dit het laatste jaar en lijkt het project voor ons beëindigd,’ zegt Hans Buissink, ‘maar kijkend naar de positieve aandacht die wij met name vanuit Erasmus+ én het Ministerie van OCW hebben mogen ontvangen, geeft ons wel het gevoel dat wij mogelijk een en ander toch moeten continueren.’ De eerste gesprekken met minister Ingrid van Engelshoven worden al gevoerd.

Op dinsdag 5 juni a.s. wordt voor de mbo-studenten van dit project een ‘afzwaai-avond’ georganiseerd.

Deel dit op