Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 7 december 2016

Studenten Terra strijden om titel Nationaal Kampioen Tuinaanleg

Afbeelding (boven)

Het doel is om een deelnameplaats veroveren voor de nationale finale tijdens TuinIdee in Den Bosch. Met hun deelname laten Herman en Sander zien dat het vak hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

Tijdens de voorronde worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot 22 jaar op de proef gesteld. Zij leggen een tuin aan, waarin ze te maken krijgen met verschillende facetten van het hoveniersvak. Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen aan kunnen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd.

De winnende teams uit de kwalificatieronden zullen tijdens de beurs TuinIdee, die plaatsvindt van 17 tot en met 19 februari 2017 in Den Bosch, strijden om de nationale titel. Het winnende team mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen.

Deel dit op