Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 27 maart 2020

Studenten Terra steken Peerd van Ome Loeks in een nieuw jasje

Afbeelding (boven)

Terra Groningen vernieuwt opleiding Bloem, Groen & Styling
 

Vanaf volgend schooljaar biedt Terra mbo Groningen een vernieuwde opleiding Bloem, Groen & Styling aan. Om deze opleiding te promoten gaat regelmatig een groep studenten met een volgeladen bakfiets op pad voor een groene pop-up metamorfose. Zij hebben de opdracht om een saaie openbare ruimte binnen een uur om te toveren tot een gezellige sfeervolle setting. Vorige maand werd een deel van de Euroborg nog in een nieuw jasje gestoken, deze week onderging het Peerd van Ome Loeks op het hoofdstation in Groningen een spectaculaire metamorfose. De komende periode worden nog meer openbare ruimtes in Groningen tijdelijk gepimpt.

Terra Groningen speelt met de vernieuwde opleiding Bloem, Groen &Styling in op de duurzame ontwikkelingen in de maatschappij, het feit dat klassieke bloemenwinkels verdwijnen en de toenemende rol van tuincentra en woonwinkels. De opleiding sluit aan bij de vraag vanuit de markt naar vakbekwame, breed opgeleide groene vormgevers. 
 

Brede groene vormgevingsopleiding tot groenstylist
​Er zijn bloemopleidingen en styling- en designopleidingen maar geen opleiding waarbij studenten breed de mogelijkheden van 'groen ontwerpen en vormgeven' kunnen ontdekken en ontwikkelen. De vernieuwde opleiding Bloem, Groen & Styling bij Terra Groningen wordt een brede groene vormgevingsopleiding voor creatieve, ondernemende, groene vormgevers. De opleiding start vanaf schooljaar 2020-2021 op diverse mbo-niveaus.

Kans op werk vergroten
Met de opleiding worden studenten klaargestoomd om de wereld groener, mooier en gezonder te maken. Tijdens de opleiding staan bloemen en planten, presenteren en etaleren, vormgeving en interieur centraal. Hiermee wordt de baangarantie voor studenten vergroot. Zij kunnen niet alleen in de bloemenbranche aan het werk, maar ook in een woonwinkel of tuincentrum, als projectleider interieurbeplantingen, decorateur, etaleur, interieurontwerper, (groen)stylist of tentoonstellingsarrangeur.

Meer informatie over de vernieuwde opleiding Bloem, Groen & Styling: www.wordgroenstylist.nl


Media/Afbeeldingen/Nieuws/2020-2021/Pop-op setting Peerd van Ome Loeks.jpg
Deel dit op