Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 5 maart 2021

Studenten Terra MBO winnen Impactprijs Groen Onderwijs!

Afbeelding (boven)

Project veldboon
De studenten van Terra MBO waren genomineerd voor project Veldboon. De veldboon is een oud gewas dat momenteel erg in trek is bij telers in de provincie Groningen. Het eiwitrijke product wordt echter niet veel gebruikt voor menselijke consumptie, terwijl dit wel tot de mogelijkheden zou behoren. De studenten van Terra gingen er mee aan de slag en maakten er een veldbonenpasta, een veldbodem (pizzabodem) en een lekkere dipsaus van.

Livestreamuitzending
De winnaars werden op donderdag 4 maart bekend gemaakt tijdens de livestreamuitzending Jongeren aan Zet Live! vanuit Het Nationale Theater (Koninklijke schouwburg) in Den Haag. Voorafgaand aan de bekendmaking was er een talkshow, gepresenteerd door Twan Huys.

Gasten die aan tafel zaten waren onder meer Frans Timmermans (Vice-President voor de Europese Green Deal in de Europese Commissie) en demissionair minister Carola Schouten (LNV). Zij gingen in gesprek met vertegenwoordigers uit de groene sector, het onderwijs en een aantal jongeren die een opleiding in het groen volgen. Studenten Geertje Kanter van Terra Groningen en Gerjan Zwaan van Terra Emmen waren hierbij aanwezig. 

Over de opleiding
De opleiding Food, Life & Innovationwordt ingevuld vanuit de 'Van grond tot Mond' gedachte. Voorlichting over gezonde en duurzame voeding, herkomst, voedselketens en trends zijn de belangrijkste pijlers. Om studenten vaardigheden bij te brengen en ervaring op te laten doen, wordt er vooral in de praktijk gewerkt. De inhoud van de opleiding Food, Life & Innovation is om de praktijkvraagstukken heen gebouwd, dit is uniek binnen het onderwijs.

Het is niet de eerste keer dat de opleiding in de prijzen valt. De opleiding die gestart is in 2019 won in datzelfde jaar de eerste prijs tijdens de MBO Challenge tegen Voedselverspilling. In 2020 wonnen zij met de Voedsel Jongerenraad de publieksprijs van Good Practices Sustainable MBO 2020. Dit geeft aan de deze opleiding goed inspeelt op vraagstukken uit de hedendaagse maatschappij.

Deel dit op