Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 23 juli 2018

Studenten Terra laatste keer naar Roemenië

Afbeelding (boven)

Op maandag 30 april vertrekt een groep studenten van Terra MBO, Noorderpoort en Alfa-college voor drie weken naar Roemenië. Zij zetten zich dit jaar voor de het vijfde jaar op een rij in voor de bouw van een huiswerkverblijf voor Roemeense schoolkinderen in het dorpje Tichindeal, nabij de stad Sibiu. Naar verwachting is dit de laatste keer dat de reis naar Roemenië gemaakt wordt, omdat de studenten dit jaar de bouw van het huiswerkverblijf af willen ronden.

Vanuit de drie mbo-scholen gaan naast gemotiveerde studenten ook vakdocenten mee om ondersteuning te bieden waar nodig. Na anderhalve week wordt Sanne Neijenhof, de schoolpastor van het Alfa-college, ingevlogen. ‘De ervaring leert dat het voor studenten niet alleen fysiek vermoeiend is,’ legt Nijenhof uit, ‘de groepsdynamiek, heimwee en de confrontatie met de grote armoede maken dat het prettig kan zijn om hier in vertrouwen met iemand over te praten.’

Bijzonder samenwerkingsproject
Het project Huiswerkverblijf Roemenië is oorspronkelijk tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Stichting Actie Roemenië, het Leonardo da Vinci fondsen Stichting LAMP. Het bouwproject heeft daarnaast geleid tot een bijzondere samenwerking tussen Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO. Voor de bouw van het huiswerkverblijf bieden ook lokale bewoners een helpende hand.

Werkzaamheden studenten
Naast de bouw van het huiswerkverblijf, trekken de studenten er om de beurt ook op uit om bijvoorbeeld voedselpakketten uit te delen of te koken voor de bewoners van het dorp.

Deel dit op