Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 14 november 2019

Studenten Terra Emmen MBO naar Suriname

Afbeelding (boven)

Voor de 11e keer organiseerde de dierenbescherming van Suriname een grote sterilisatieactie voor honden en katten. Zij leveren hiermee structureel een bijdrage aan het verminderen van het zwerfhondenprobleem. Gedurende twee weken worden in Paramaribo zoveel mogelijk sterilisaties uitgevoerd door vier dierenartsen uit Nederland, bijgestaan door een dierenarts uit Suriname en Nederlandse studenten van paraveterinaire opleidingen. Van Terra Emmen MBO waren Irene Cazemier, Danielle Heine en Stef Dokter mee.

De studenten hebben verschillende taken. Zij maken de dieren klaar voor de operatie en zorgen dat ze onder narcose gebracht, geschoren en getatoeëerd worden. Tijdens de operatie assisteren de studenten de dierenarts door bijvoorbeeld de baarmoeder vast te houden. Bovendien houden ze in de gaten of het nog goed gaat met de patiënt en dienen zo nodig extra anesthesie toe. Na de operatie verzorgen de studenten de wond van de patiënt en houden in de gaten of het dier goed bijkomt na de operatie. Dit allemaal terwijl het volgende dier alweer klaar gemaakt moet worden voor de volgende operatie. Best druk dus!

Succes

“De eerste dag is het altijd erg onwennig en het duurt even voordat iedereen zijn draai gevonden heeft. Maar de dinsdag loopt alles gesmeerd. Rond de zestig honden per dag worden er dan gesteriliseerd”, vertelt docent Hiske Pekelder van Terra Emmen. “Het hele team heeft tot en met de laatste dag hard gewerkt en de studenten hebben in de hitte van Suriname dagen vol met vlooien, teken, plasjes en poepjes doorstaan”, vervolgt Pekelder. “Met aan het eind een prachtig resultaat: in totaal zijn maar liefst 466 dieren gesteriliseerd. Dit is een hele bijzondere en leerzame ervaring voor onze studenten.” Uitgebreide berichtgeving staat op de facebookpagina ‘Jaarlijkse grote sterilisatie actie voor honden en katten in Suriname’.

Media/Afbeeldingen/Nieuws/2018-2019/IMG_20190228_091230.jpg
Deel dit op