Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 14 november 2019

Studenten Terra Emmen leggen tuin aan voor zieke Annet

Afbeelding (boven)

Maar door die verbouwing, is de tuin een chaos geworden. Een noodoproep op Facebook volgde en hovenier Menno Rabbers legt nu kosteloos een nieuwe tuin aan. "Het verhaal van Ronald greep mij aan", zegt hij. "En wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen." De tuin is inmiddels helemaal leeggehaald. Het straatwerk wordt kosteloos geleverd, net als de schuttingen.

Studenten van het Terra Emmen leggen de tuin aan. "Het wordt één vlak geheel, zodat dat makkelijk is voor de rolstoel. Met gazon en tegels en een overkapping voor als het warm wordt."

Ronald Witteveen, die volledig de zorg voor zijn vrouw op zich heeft genomen, staat tevreden te kijken. "Ik ben hier zo blij mee. Een nieuwe tuin aanleggen kost veel geld", zegt Witteveen. Op Facebook schrijft hij verhalen over wat het gezin mee- en doormaakt. "Dat doe ik om meer bekendheid aan de ziekte te geven. Het is nog vrij onbekend en het heeft veel impact", vertelt hij. "Voor diegene die het krijgt, maar ook voor het gezin. Alles verandert."

Deel dit op