Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 14 november 2019

Studenten geven presentatie aan DiBeVo

Afbeelding (boven)

DiBeVo is de belangenbehartigingsorganisatie voor de bedrijven en organisaties uit de dierenbranche. De organisatie heeft een groot netwerk in de gehele keten. De voorzitter Joost de Jongh (niet op de foto) betrekt graag jongeren bij DiBeVo. Henk Houwelingen (secretaris) en Jessie Megens (beleidsadviseur) waren enthousiast, stelden kritische vragen en zien meerwaarde voor de branche in de projecten.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 50% van de huishoudens in Nederland een huisdier heeft. De dierenbranche heeft hierdoor een breed draagvlak. Veel projecten van stichting LIFE richten zich op educatie, kennis overbrengen over verschillende diersoorten aan kinderen, volwassenen en ouderen. De brancheorganisatie vindt dit heel positief, omdat je vaardigheden nodig hebt waarbij je zowel kennis hebt van dieren en om kunt gaan met mensen.

DiBeVo gaat een nieuwsbericht plaatsen over het bezoek van de stichting en zal benadrukken dat studenten graag projecten willen oppakken i.s.m. bedrijven en organisaties. Daarnaast is er afgesproken dat studenten van Terra Meppel een gastlezing krijgen aangeboden. Jessie Megens over de bijeenkomst: 'Hey, jij was ook mijn kennismakelaar! Hartstikke leuk en interessant om elkaar in een andere setting te hebben gesproken vandaag. Geweldig dat de studenten zo enthousiast zijn!'

Deel dit op