Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 17 mei 2016

Student Terra Groningen geïnterviewd voor boerderij.nl

Afbeelding (boven)

De opvolger: ‘Ik wil de technische resultaten verbeteren’

De 21-jarige Klaas de Vries zit in het laatste jaar van zijn studie veehouderij. Hij helpt 's avonds en in de weekenden mee in de melkveehouderij van zijn ouders.
Klaas voorziet wel wat uitdagingen en wil in de toekomst graag wat dingen aanpakken, zoals de vruchtbaarheid en het uitbreiden van de melkproductie.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Niet veel. Het bedrijf is up-to-date, mijn ouders ontwikkelen het nog steeds. Groeien is niet mijn ambitie, wel wil ik met de technische resultaten aan de slag. De vruchtbaarheid kan bijvoorbeeld iets beter en de melkproductie is nu gemiddeld 9.100 liter maar kan nog iets omhoog. Een hoge melkproductie vind ik een uitdaging, de basis is wel dat de koeien gezond blijven. Ik wil het saldo niet uit het oog verliezen, maar met plezier werken is ook belangrijk."

Over vijf jaar ...

“Hebben we ruimte bijgebouwd voor het jongvee. Dan hebben we ook meer mestopslag en mogelijk zijn we dan het overnameproces gestart. Maar eerst wil ik nog een tijd buiten de deur werken. Om ervaring op te doen en mijn blik te verbreden.”

(bron: boerderij.nl)

Deel dit op