Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 8 juni 2021

Stem op circulair ontwerp waterstofwijk Hoogeveen van studenten Terra Meppel

Afbeelding (boven)

Studenten van de opleiding Hovenier van Terra Meppel werken samen met studenten van de opleiding Bouwkunde van het Alfa-college in Hoogeveen aan een circulair ontwerp voor de nieuwbouwwijk op waterstof in Hoogeveen.  De studenten van Terra Meppel (Bart van Looij, Hette Aerts en Sander Bijman) zijn verantwoordelijk voor het tuinontwerp. Hiervoor hebben zijn een advies geschreven, een ontwerp bedacht en schertsen gemaakt. Zo komt er een dierenweide, voedselpark, moestuin, zwemvijver en speeltuin.

De Waterstofwijk Hoogeveen is onderdeel van de vakwedstrijd: SMART Circulair. Een nationale ontwerpwedstrijd waarin multidisciplinaire studententeams strijden om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp. Met de nieuw te bouwen woonwijk Nijstad-Oost laat Hoogeveen zien hoe waterstof kan worden toegepast in nieuwbouwwoningen. De opdrachtgever van dit project is Gemeente Hoogeveen en het Hydrogeen consortium. Meer informatie over het circulaire ontwerp vind je hier.

Finale, stem mee!
De studenten presenteren op 16 juni hun eindontwerp aan de jury. Deze finale is live te volgen via een livestream. Het team met de meeste stemmen van het publiek wint. Help jij de studenten aan deze mooie prijs? Stemmen kan hier, vanaf nu tot 16 juni (Kies voor Alfa College Hoogeveen).

/terrambo/Media/Afbeeldingen/Nieuws/2020-2021/smart2.jpg
Deel dit op