Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 1 september 2023

Pride Walk in Groningen: Terra was erbij. En hoe!!

Afbeelding (boven)

19 augustus was een hele bijzondere dag! Studenten en medewerkers liepen namelijk mee met Pride Walk in  Groningen. Terra student Lea Boos bestuurde de opvallende roze trekker veilig door de stad, waar alle mensen in een kleurrijk geheel achteraan liepen.

Als start van de Pride Walk verzorgde student Anouk Ebbers (tevens Terra ambassadeur) de aftrap met een spoken word. Zittend op de roze trekker vroeg zij zich af: Wat is Liefde? Daarna heeft Anouk ook in de Gaykrant nog vertelt wat haar inspireerde om dit stuk te schrijven. Leuk om dit hier te lezen.

We zijn super trots op Lea en Anouk en natuurlijk op al onze andere studenten en medewerkers die mee hebben gelopen. Ook de fijne samenwerking met Noorderpoort, Paradigm, Addlive en de stichting Pride Groningen heeft er voor gezorgd dat dit een onvergetelijke dag is geworden. 

Volgend jaar is Terra zeker weer van de partij op Roze Zaterdag! 

Waarom is dit belangrijk?
Bij Terra is iedereen welkom, ongeacht gender, seksuele geaardheid, levensovertuiging, land van herkomst en fysieke mogelijkheden. Diversiteit en inclusie zijn dan ook belangrijk thema’s binnen Terra en blijken toch soms ook nog erg lastig te zijn om bespreekbaar te maken.

Meedoen aan dit soort ‘zichtbaarheidsacties’ helpen hierbij. En daarom is het belangrijk! Wij vinden dat iedereen gelijke kansen verdient. En mensen voelen zich gelukkiger en meer betrokken als ze gelijkwaardig worden behandeld. Klinkt logisch toch? Dat willen we allemaal!

UserUploads/7ef47f59-c70a-4c68-aab3-6213d64929dc.jpg
Deel dit op