Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 14 november 2019

Onderwijs en praktijk komen samen tussen de bloemen in Westerbork

Afbeelding (boven)

Vakdocenten van de opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra MBO kwamen samen met erkende leerbedrijven (BPV-bedrijven) en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Doel van deze bijeenkomst was de samenwerking tussen de school en het bedrijfsleven te versterken.

Leren doe je op school maar vooral in de praktijk tijdens de Beroepspraktijkvorming (BPV). Om opleiden goed vorm te kunnen geven zetten we allemaal ons beste beentje voor. Terra MBO als opleidingscentrum, SBB voor het organiseren van goede leerbanen en stageplaatsen en leerbedrijven waar de student het vak in de praktijk kan brengen/oefenen.

“In een ontspannen setting is gesproken over de inhoud en uitvoering van de vernieuwde beroepsproeve, de veranderingen in het onderwijs, de verwachtingen en opdrachten van leerbedrijven en de rol van SBB. Diverse vragen vanuit het bedrijfsleven konden direct beantwoord worden. Een mooie stap in de samenwerking om met elkaar de toekomstige bloemisten klaar te stomen voor de arbeidsmarkt”, vertelt vakdocent Herman Sigtermans van Terra.

Deel dit op