Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 10 oktober 2017

Nieuw bij Terra: Food, Life & Innovation

Afbeelding (boven)

De wereld van voeding is enorm in beweging. Iedereen is met voeding bezig. Er komen steeds meer producten bij en ook in de media zie je allerlei filmpjes en tips die te maken hebben met voeding en gezondheid. Ben jij benieuwd waar jouw voedsel vandaan komt? Hoe het wordt gemaakt en hoe de verpakking tot stand komt? Welke rol voeding heeft in onze maatschappij? Wil jij hier graag mee aan de slag? Dan is de opleiding Food, Life & Innovation iets voor jou.

Dit ga je doen
Je leert alles over het maken van voedsel, het verpakken van voedsel en de weg die het aflegt voordat het bij jou op het bord ligt. Jij ontdekt alles over de verschillende grondstoffen en hoe je dit kunt verwerken tot een smakelijke maaltijd of een bijzonder ingrediënt. Natuurlijk controleer je tijdens en na het proces ook de kwaliteit van het product.

Ook leer je alles over de trends in de voedingsbranche en foodstyling. Geur, kleur, vorm en uitstraling spelen hierbij een belangrijke rol. Vergeet ook niet de rol van reclame, fotografie en verpakking.

Goede voeding is belangrijk om je gezond en fit te voelen. Tijdens deze opleiding kom je dan ook alles te weten over de invloed van voeding op je gezondheid. Maar ook wat je kunt doen om voedselverspilling tegen te gaan. Het maken van voedsel heeft ook invloed op het milieu. De productie op zich, maar ook het vervoer van voedsel is slecht voor het milieu. Denk alleen maar aan al die vrachtwagens die je altijd op de weg ziet rijden. Misschien kan dit ook anders? Jij gaat ontdekken hoe!

Alles bij deze opleiding heeft met voedsel, smaak, beleving, milieu en gezondheid te maken. En dit leer je vooral in de praktijk. Daarom vindt deze opleiding veel buiten de school plaats. Natuurlijk leer je de algemene vakken,  maar daarnaast bezoek je vooral bedrijven, zoals voedselverwerkingsbedrijven, agrarische bedrijven, de verpakkingsindustrie, maar ook ziekenhuizen of verzorgingstehuizen. Je voert echte praktijkopdrachten uit in opdracht van het bedrijfsleven.

De opleiding wordt aangeboden op mbo niveau 4. Tijdens de basis van de opleiding maak je kennis met de verschillende onderdelen binnen de voedingsbranche in de richting techniek, logistiek en maatschappij. Daarna maak je een keuze die het beste bij jou past.

Na je opleiding
Na je opleiding kun je aan de slag op het niveau van een vakexpert. Afhankelijk van de door jou gekozen richting, kun je met je diploma op zak aan het werk als voedingsinkoper, conceptontwikkelaar, gezondheidscoach, voedingsdeskundige in het ziekenhuis of verzorgingstehuis, (regionale/biologische) voedingsadviseur, kwaliteitszorg medewerker, marketingmedewerker in de detailhandel of logistiek manager.
Wil je liever doorleren? Dan kun je vanuit niveau 4 doorstromen naar het hbo.

Informatie en aanmelding
Enthousiast geworden over de opleiding Food, Life & Innovation? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met de decanen van de vestiging in Meppel of Groningen.

Intake en contact
Als jij je aanmeldt voor de opleiding, nodigen wij je uit voor een intakegesprek. We bespreken dan wat jij van de opleiding verwacht en of je een duidelijk beeld hebt van de mogelijke beroepen. Pas daarna word je definitief geplaatst.

Terra Meppel
De heer D. van Egmond,
d.vanegmond@terra.nl

of de heer H. Haze,
h.haze@terra.nl

Terra Groningen
de heer J. Stelling
j.stelling@terra.nl

Deel dit op